O LUCRARE DURABILĂ CÂT VEȘNICIA


Înțelepciunea este mai de preț decât sculele de război; dar un singur păcătos nimicește mult bine.
Eclesiastul 9:18

Ascultă ediția audio aici.

Adevărata educație este mai prețioasă decât multe comori, iar cine o deține este mai valoros decât orice mare înțelept al lumii.

O educație de calitate este aceea care transmite valorile morale ce se găsesc pe paginile Scripturii; o astfel de educație îl pregătește pe copil nu doar pentru o viață folositoare aici, ci și pentru viața viitoare. Oricine poate transmite informații, dar puțini sunt cei care investesc în caractere! Un educator poate face ceea ce familia nu reușește, trasând direcții veșnice. Și dacă educația începe la o vârstă fragedă, când părinții nu sunt prezenți decât puțin timp, ca educator poți oferi mari binecuvântări în dezvoltarea micilor vlăstare. Vei fi părtaș la crearea de caractere pentru cer! Tu poți îndruma copii și părinți către principiile biblice.

Îmi aduc aminte de o întâmplare petrecută la grădinița mea, cu părintele unui copilaș mai năstrușnic. Știa că la grădiniță copilul lui era ascultător. Știa de influența mea ca educator din cuvintele copilului: „Eu ascult doar de doamna educatoare.” Părintele a dorit să se implice mai mult în educația copilului, iar eu i-am arătat sursele cele mai sigure, oferindu-i resursele și materialele cele mai potrivite. Lumina a strălucit, ascultarea a fost practicată, iar schimbările comportamentale nu au întârziat să apară.

Cheia de a-i conduce pe copii spre ascultare – de părinți și de Isus – este o relație activă cu cei mici, iar comunicarea cu părinții conduce la cele mai bune rezultate. Transmiterea valorilor biblice în grupele noastre formează cu adevărat caractere. În felul acesta, granițele unităților noastre de învățământ sunt surpate, iar valorile lui Isus pătrund ușor și sigur în casele acestor familii prețioase pentru cer! Educatori, învățători, profesori, lucrarea voastră este atât de importantă pentru vremuri ca acestea! Fiți făuritori de caractere pentru cer și lumini într-o lume cuprinsă de întuneric!

autor: Loredana Ștefăniță


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.