IERTARE


Îngăduiți-vă unii pe alții, și dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertați-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, așa iertați-vă și voi.
Coloseni 3:13

Ascultă ediția audio aici.

Copiii încăpățânați reprezintă încercări pe care efectiv nu le poți găsi nicăieri altundeva. Cum disciplinezi o fetiță de patru ani care își pedepsește constant fratele mai mic pentru subminarea poziției ei de singura beneficiară a atenției în familia noastră? Rivalitatea continuă între frați poate scăpa foarte ușor de sub control și nu este întotdeauna simplu să gestionezi aceste situații încărcate de emoții. Depun eforturi să îmi dau seama ce e de făcut, dar, neștiind toate răspunsurile, am înțeles importanța de a aduce fiecare situație înaintea lui Dumnezeu prin rugăciune.

Într-o zi se întâmplaseră atât de multe încât eram aproape de limită. Ea era aproape la fel de supărată ca mine și știam că, dacă făceam sau ziceam ceva în acel moment, avem să regretăm mai târziu. Am respirat adânc și am trimis-o în camera ei, spunându-i că poate veni jos atunci când se va fi calmat.

M-am afundat în canapea, mi-am luat câteva momente pentru a-mi liniști nervii tociți, apoi m-am plecat în rugăciune înaintea Aceluia care avea toate răspunsurile de care aveam nevoie.

„Ce ar trebui să fac, Tată?” am întrebat, aproape în lacrimi. „Cum să gestionez această situație?”

O pace adâncă a venit peste mine în timp ce mă rugam. Răspunsul, când a venit, era profund în simplitatea lui: Iart-o.

Când a coborât scările, 15 minute mai târziu, am așezat-o lângă mine pe canapea și am discutat ce se întâmplase.

„Draga mea”, am spus, „ce i-ai făcut fratelui tău a fost ceva rău. Isus vrea ca noi să îi tratăm pe toți cu bunătate, indiferent cât de mult ne enervează; și de asemenea vrea să ne iertăm unii pe alții atunci când greșim. Vreau să știi că Isus te iartă, și eu, la fel.”

În privire i se citea că nu îi venea să creadă. Acel singur act de iertare era o lecție mai mare pentru ea decât orice altă pedeapsă.

Tată ceresc, Îți mulțumesc pentru lecțiile Tale de iertare! Ajută-ne să semănăm mai mult cu Tine, înceți la mânie și grăbiți la iertare!

autor: Carey Pearson


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.