VĂ SFĂTUIESC


Vă sfătuiesc dar eu… să vă purtați într-un chip vrednic de chemarea pe care ați primit-o.
Efeseni 4:1

Ascultă ediția audio aici.

A acorda atenție sfaturilor venite de la persoanele care ne sunt cele mai apropiate și în a căror purtare de grijă avem încredere este o dovadă de înțelepciune. Este atât de ușor să cădem în capcana vieții extrem de aglomerate, care se ocupă atât de mult de tirania urgențelor, încât lucrurile cu adevărat semnificative trec neobservate. Îndemnul de a avea grijă ne poate duce înapoi la ceea ce este etern, veșnic. Viața este scurtă, dar oamenii sunt importanți și eu pot produce schimbări majore în viața lor.

Hristos ne spune de mai multe ori că este „sfătuit” de Tatăl: „Adevărat, adevărat vă spun că Fiul nu poate face nimic de la sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând și tot ce face Tatăl, face și Fiul întocmai” (Ioan 5:19).

Tocmai aceste momente de sfătuire Îi aduc aminte Fiului de prima zi de slujire când, la râul Iordan, L-a auzit pe Tatăl Său spunând: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea” (Matei 3:17). De multe ori, slujirea lui Hristos poate fi înțeleasă în termenii relației dintre Fiul și Tatăl. Această relație prioritară este cea care Îl păzește pe Hristos de a nu fi prins cu tot felul de lucruri, pierzând din vedere misiunea Sa.

Exemplul Lui ne încurajează să fim deschiși față de sfaturi. Și mie mi se întâmplă des să descopăr că soția mea are un simț special cu privire la nevoia copiilor de atenție și de timp petrecut cu ei. Când tirania programului aglomerat începe să-și ceară prețul în ceea ce privește relațiile de familie, ea sesizează imediat și cere o schimbare. Sfaturile ei mă ajută să mențin în atenție familia. „Cred că e timpul să facem ceva pentru copiii noștri și pentru noi. Toți avem nevoie.”

Doar mi se aduce aminte – sunt sfătuit – într-o manieră plină de dragoste de ceea ce contează cu adevărat.

Ce ar trebui să puneți în capul listei priorităților dumneavoastră astăzi?

Tată, ajută-ne să rămânem abordabili și deschiși față de sfaturi!

autor: Marius Andrei


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.