CUM SĂ NU CREȘTI REZISTENȚA LA… PĂCAT


Voi nu v-ați împotrivit încă până la sânge în lupta împotriva păcatului.
Evrei 12:4

Ascultă ediția audio aici.

Odată cu apariția răului, în lume s-a produs o modificare nu doar la nivel moral, în cazul omului, ci și în funcționalitatea lumii naturale. De la cele mai mici ființe, de la microorganisme, până la ,,coroana Creațiunii – omul”, toate și-au stricat calea. Astfel, avem microorganisme care în loc să fie saprofite (benefice ecosistemului) sunt parazite (trăiesc pe seama celulei-gazdă, schimbându-i funcționalitatea). Acestea, cum ar fi virusurile sau unele bacterii, sunt responsabile de apariția bolilor.

De-a lungul timpului, omul a încercat să lupte cu aceste microorganisme prin diferite metode: igienă, imunizare, folosirea de substanțe care le distrug. Odată cu apariția industriei farmaceutice, a antiviralelor și a antibioticelor, cu accesul aproape liber la acestea, s-a crezut că lupta cu agenții patogeni este câștigată, dar s-a observat apariția rezistenței la antibiotice, dezvoltându-se bacteriile rezistente la antibiotice. Acest fenomen este cauzat, în general, de utilizarea inadecvată și nejustificată a antibioticelor. Tratamentul cu antibiotice nefolosit în doza corespunzătoare, pe perioada corespunzătoare și pentru tipul de bacterie corespunzător poate duce la apariția rezistenței la antibiotice.

Păcatul, acest microb al răului, poate dezvolta în omul evlavios o rezistență greu de imaginat. De ce omul neprihănit „cade de șapte ori” și iar cade, și iar cade? Pentru că s-a format rezistența la păcat. Apostolul Pavel, autorul Epistolei către evrei, atrage atenția asupra împotrivirii „până la sânge” în lupta cu păcatul „care ne înfășoară așa de lesne”. Creștinul este chemat să reziste la ispite cu toată fermitatea, ca și când ar avea de luptat pe viață și pe moarte cu un dușman fizic. Astăzi se poate observa cum păcatul este cultivat și scuzat. Cuvântul lui Dumnezeu nu mai taie în suflet. Am ajuns la compromis cu păcatul.

Dacă vrei să fii biruitor în ziua care îți stă înainte, ia antibioticul pe care păcatul nu îl poate învinge: lupta până la sânge. Și dacă eforturile tale tot par să nu dea rezultate, sângele lui Isus Hristos ne curăță de orice păcat. Luptă prin sângele lui Isus!

autor: Viorel Predică


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.