IERTAREA


Orice amărăciune, orice iuțeală, orice mânie, orice strigare, orice clevetire și orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru. Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos.
Efeseni 4:31,32

Ascultă ediția audio aici.

Una dintre nevoile cele mai mari ale societății este cea de familii puternice și stabile. De fapt, o familie puternică, stabilă și fericită ne dorim fiecare. Dacă este adevărat, ce vom face în această privință?

Nu doar familiile perfecte sunt fericite. De fapt, chiar dacă există familii fericite, nu cred că există familii perfecte, deoarece niciunul dintre noi nu este perfect. Fiecare familie, proporțional cu efortul depus, se află într-un proces de îmbunătățire la care trebuie să participe toți membrii ei.

Din păcate, multe persoane își trădează sentimentele și încrederea. Își spun vorbe tăioase care produc răni profunde și dureroase. Dacă ar fi să vorbim despre cauzele certurilor din familie, am constata că sunt foarte multe, unele neînsemnate, în timp ce altele pot fi grave. Diferențele de opinie și subiectele de conflict vor dăinui până la sfârșitul lumii. Dar până atunci, în mila Sa și prin exemplul Său, Hristos ne-a oferit o soluție pentru ca familia să rămână puternică, stabilă și fericită chiar și în circumstanțele greșelilor și divergențelor dintre noi. Isus ne cheamă pe fiecare să practicăm lucrul acesta: „Dacă iertați oamenilor greșelile lor, și Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greșelile voastre.” Iar mântuirea noastră se bazează pe iertare oferită prin sacrificiu, căci la aceasta am fost chemați.

Viața de familie este imposibilă fără iertare, fiindcă între soți, precum și între copii și părinți există cea mai mare apropiere cu putință. Ei interacționează foarte strâns și, din păcate, această interacțiune nu constă numai din momente plăcute. Capacitatea de a ierta și de a fi îngăduitor față de ceilalți este o deprindere indispensabilă.

Astăzi, Domnul te invită să ierți, căci din iertare rezultă multă tărie, pace și fericire! Și, nu uita: când iertăm, ne asemănăm cel mai mult cu Dumnezeu!

autor: Demeter Dezső-Robert


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.