EDUCAȚIA ȘI VREMEA EI


Orice lucru El îl face frumos la vremea lui.
Eclesiastul 3:11

Ascultă ediția audio aici.

În călătoria noastră prin viață, constatăm uneori greșeli ireversibile, care ne pot schimba cursul vieții. Ratăm un examen important și pierdem poate un an de studiu; eșuăm la un interviu și pierdem o slujbă. Și așa adunăm, în desaga anilor, nereușite, neîmpliniri care ne umbresc fericirea. În același curs al vieții sunt presărate și puncte forte, evenimente mărețe care ne propulsează înainte. Cum putem găsi un echilibru între toate acestea pentru ca viața noastră să aibă o ascensiune constantă?

Cuvintele înțeleptului Solomon sunt demne de luat în calcul în găsirea unui răspuns: „Orice lucru, El îl face frumos la vremea lui” (Eclesiastul 3:11). Etapele vieții au fost ordonate atât de înțelept de Creatorul nostru, încât să nu pierdem nimic din ce ne-ar aduce bucurie și împlinire. Copilăria cu jocurile inocente, adolescența cu încrederea că toată lumea este a ta, tinerețea plină de planuri îndrăznețe, maturitatea și bătrânețea încărcate de înțelepciune și de experiență. Toate acestea contribuie la fericirea continuă a omului trecător.

Pentru ca fiecare etapă să se bucure de scopul pentru care a fost lăsată, avem nevoie de educație. Dar cum definim conceptul de educație? În cartea Educație de Ellen White găsim următoarea idee: „Adevărata educație se definește ca o dezvoltare armonioasă a tuturor capacităților – o pregătire deplină și adecvată pentru această viață și pentru viața viitoare, veșnică.” Tot această autoare spune că educația începe în familie. Dar unde se continuă? Personal am parcurs întregul drum academic de până acum în școli creștine adventiste: grădinița, școala primară, gimnaziul și liceul. În prezent sunt studentă la Universitatea Adventus. Concluzia la care am ajuns este că sistemul educațional adventist reușește să realizeze în elev planul divin, acea dezvoltare armonioasă intelectuală, fizică și spirituală. „Orice lucru, El îl face frumos la vremea lui” când etapele vieții sunt parcurse în cadență perfectă, alături de El.

Te invit să cuprinzi în rugile tale și școlile adventiste din țara noastră. Acolo, Dumnezeu realizează adevărate opere de artă, caractere pentru Împărăția Sa.

autor: Kora-Emina Pohrib


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.