ONORAT AL CERULUI


El I-a pus totul sub picioare și L-a dat căpetenie peste toate lucrurile bisericii.
Efeseni 1:22

Ascultă ediția audio aici.

Se lumina de ziuă deasupra Mării Galileei. Ucenicii, obosiți după o noapte de efort inutil, erau încă pe lac, în bărcile lor de pescuit. Isus venise să petreacă o oră de liniște lângă apă. Spera ca în zorii zilei să poată găsi puțină odihnă, departe de mulțimea care Îl urma zi de zi. Dar n-a trecut mult și oamenii au început să se adune în jurul Lui. Numărul lor a crescut cu repeziciune, fiind asaltat din toate părțile. Între timp, ucenicii sosiseră la țărm. Pentru a scăpa de îmbulzeala mulțimii, Isus a urcat în barca lui Petru și i-a spus să o îndepărteze puțin de mal. De aici, Isus putea să fie mai bine văzut și auzit de toți și a început să învețe mulțimea adunată la țărm.

Ce priveliște era aceasta pentru îngeri – mărețul lor Conducător stătea într-o barcă de pescari, legănată de valurile fără odihnă, predicând vestea bună a mântuirii mulțimii, care asculta îmbulzindu-se pe malul apei! El, Onoratul cerului,dezvăluia lucrurile mari ale Împărăției Sale în aer liber, unor oameni de rând. Dar nici n-ar fi putut găsi un loc mai potrivit pentru lucrarea Lui. Lacul, munții, câmpiile întinse, lumina soarelui care se revărsa pe pământ, toate îi furnizau mijloace de a-Și ilustra învățăturile și a le imprima în mintea ascultătorilor. Şi nicio lecție a lui Hristos nu a rămas fără rod. Fiecare mesaj de pe buzele Lui atingea o inimă ca un cuvânt al vieții veșnice.

Cu fiecare clipă se aduna pe țărm tot mai multă lume. Bătrâni sprijinindu-se în toiege, săteni vânjoși veniți de pe dealuri, pescari veniți de la munca lor pe lac, negustori și rabini, bogați și învățați, bătrâni și tineri, aducându-și bolnavii se îmbulzeau să asculte cuvintele Învățătorului divin. Profeții văzuseră dinainte scene de felul acesta și au scris: „Ţara lui Zabulon și țara lui Neftali, înspre mare, dincolo de Iordan, Galileea neamurilor: Norodul acesta, care zăcea în întuneric, a văzut o mare lumină; și peste cei ce zăceau în ținutul și în umbra morții a răsărit lumina.” (Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, pp. 244, 245)

În ce aspect al vieții mele am nevoie să aducă Isus pace chiar acum?


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.