Răspunsul religiei


„Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Matei 6:33)

Ascultă ediția audio aici.

Impactul pe care îl are Evanghelia lui Hristos în societate depinde mult de perspectiva pe care o are mesagerul despre Dumnezeu. Mai mult decât în societate, în familia bisericii trebuie înțeleasă cât mai bine oferta lui Dumnezeu. Prea mulți renunță la drumul desăvârșirii justificând această alegere printr-un binecunoscut reproș: „Dumnezeu ne interzice accesul la cele mai frumoase lucruri sau experiențe” (aici pot fi enumerate viciile, relațiile nepotrivite etc.). S-a creat din această cauză o adversitate față de religie și față de Dumnezeu, chiar în rândurile noastre.

Un tânăr plecat în viață cu planuri mari, făurite împreună cu Dumnezeu, sfârșește alungat de la școală, despărțit de părinți și de biserică. Gustă toate senzațiile tari ale vieții de noapte, nefiind viciu de care să nu se fi bucurat fără restricții. Trec însă anii și îl regăsesc în biserică, alt om. Din partea unuia care a dat frâu liber dezmățului firii, renegându-L pe Dumnezeu și dezicându-se de religie, concluzia e fără echivoc. Oricât s-a avântat în căutarea împlinirii supreme, era tot mai departe de aceasta. Până și-a dat seama că nevoia fundamentală a omului în căutarea fericirii este Dumnezeu. Și s-a întors!

Religia a fost îmbrăcată pe nedrept în hainele cele mai lipsite de culoare, de gust și de strălucire. Cel care a dat frumusețe crinului nu poate fi mai puțin frumos. Dimpotrivă! Oamenii care traduc religia în nuanțe de interdicție nu au ajuns încă să Îl cunoască pe Dumnezeu. „Ușurătatea și frivolitatea vor fi reprimate; și nu vor mai exista râsete zgomotoase sau amuzamente lipsite de bun-simț. Religia lui Hristos aduce o pace asemenea unui râu. Ea nu stinge lumina bucuriei; nu alungă voioșia și nici nu întunecă fața luminoasă și zâmbitoare” (CCH, p. 90).

Fii astăzi copil al Împărăției și navighează spre cer pe aripile închinării!

Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă!

Provocare:

Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

Adrian Dorgo
Conferința Transilvania de NordCursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.