Înțelegere și sprijin


„Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri? Căci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți dar pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 6:19,20)

Ascultă ediția audio aici.

Apartenența la biserica rămășiței nu ne transformă în niște supraoameni. În mod categoric, apropierea de Dumnezeu te face un om bun. Însă nu anulează „nevoile” ființei umane, care rămân aceleași atât în dreptul celor din stânga, cât și al celor din dreapta. Abraham Maslow, un psiholog american din secolul trecut, în cercetările lui asupra ființei umane, propune o schemă a transformării umane spre ideal alcătuită din mai multe trepte, prima fiind împlinirea nevoilor fizice. Cu alte cuvinte, până să ajungem la Dumnezeu, trebuie să ne umplem stomacul! Ar spune unii cu înflăcărare că „omul nu trăiește numai cu pâine”, dar să nu uităm că tot Hristos a zis: „Mă căutați pentru că ați mâncat din pâinile acelea și v-ați săturat.”

Prea adesea banalizăm „nevoile fizice” ale tinerilor, motiv pentru care nu reușim să ne descurcăm cu ele. În drumul lor către Dumnezeu, foarte mulți tineri se opresc la prima treaptă a așa-zisei împliniri fizice, care nu se rezumă la pâine, ci culminează cu unele pseudonevoi devastatoare. Întotdeauna dependențele (tutun, alcool, droguri) au reprezentat o problemă în dreptul generației tinere, și nu numai. Astăzi însă s-au accentuat. Este nevoie să înțelegem mai bine strigătul nerostit după ajutor al celor prinși în capcana alcoolului, a tutunului și a drogurilor. Dincolo de judecata aspră și nemiloasă, avem o generație tânără care imploră să primească înțelegere și sprijin. „Spuneți-le că este o încumetare să-și educe gustul pentru tutun, alcool sau orice lucru dăunător. Învățați-i că trupurile lor sunt proprietatea lui Dumnezeu” (Te, p. 54). Modelul de învățare e cel propus de Isus – „blând și smerit cu inima”!

Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta!

Provocare:

Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

Adrian Dorgo
Conferința Transilvania de Nord



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.