John N. Andrews (1829–1883)


„Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la orice făptură.” (Marcu 16:15)

Ascultă ediția audio aici.

John N. Andrews s-a născut la 22 iulie 1829 în localitatea East Poland, Maine. A renunțat la școală la vârsta de 11 ani și și-a continuat studiile pe cont propriu. Se spune că vorbea fluent șapte limbi și putea să recite Noul Testament din memorie. La doar 16 ani, John Andrews a acceptat adevărul despre Sabat după ce a citit o broșură scrisă de T. M. Preble, fapt care avea să îi schimbe viața pentru totdeauna. A fost căsătorit cu Angeline și împreună au avut patru copii.

A devenit prieten cu soții White și, în scurt timp, a început să scrie și să îmbogățească literatura adventistă. A fost ales în comitetul editorial al primei tipografii adventiste, scriind nenumărate articole despre istoria și păzirea Sabatului, precum și despre zecime și alte subiecte importante. La vârsta de 23 de ani a fost hirotonit pastor adventist. A fost ales președinte al Conferinței Generale în anul 1867, fiind al treilea președinte al Bisericii Adventiste.

Însă motivul pentru care este cel mai cunoscut în rândurile Bisericii Adventiste este acela că el a fost primul misionar internațional al bisericii. A fost trimis în Europa de către Comitetul Conferinței Generale pentru a duce mai departe Evanghelia și mesajul adventist. Atunci când a plecat spre Europa pentru a deschide un centru de misiune în Elveția, Ellen White a trimis împreună cu el o scrisoare de recomandare în care scria: „Vi-l trimitem pe cel mai capabil dintre noi” (5MR, p. 436). John Andrews și-a petrecut restul vieții fiind implicat activ în lucrare misionară și scriind articole și alte materiale importante pentru răspândirea Evangheliei în Europa.

Roagă-te astăzi pentru misionarii adventiști din lumea întreagă!

Provocare:

Gândește-te astăzi la o modalitate prin care poți ajuta un proiect de misiune externă al bisericii!

Csiki Csaba Ioan
Conferința Transilvania de Sud



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.