Smerit ca El


„Dacă vreunul crede că este ceva, măcar că nu este nimic, se înșală singur.” (Galateni 6:3)

Ascultă ediția audio aici.

La vârsta de 14 ani, Jonathan Edwards era deja student la Yale, iar la 17 ani făcea o declarație extraordinară: „[Doresc] să trăiesc smerit înaintea lui Dumnezeu, în praf; pentru ca eu să nu fiu nimic, iar Dumnezeu să poată fi totul; ca să pot fi asemenea unui copil.”

În anul 1734, când avea 31 de ani, predicile sale despre îndreptățirea prin credință au provocat o reformă în rândurile ascultătorilor săi, iar la un moment dat avea câte treizeci de convertiri pe săptămână.

Se spune despre el că era un predicator foarte liniștit și că rareori se mișca sau gesticula. El convingea „prin forța copleșitoare a argumentului și cu o mare intensitate a simțirii”. Asemenea Marelui Învățător, inima lui era plină de dorința de a atrage oamenii la Dumnezeu, iar liniștea și calmul său îi cucerea. Atunci când inimile noastre ard pentru semenii noștri, ne vom purta cu smerenie înaintea lui Dumnezeu, eul va fi dat la o parte, iar bunătatea lui Hristos va înlocui egoismul.

Pentru aceasta avem nevoie de El în viața noastră. Puterea Lui transformatoare ne va înmuia inimile împietrite și va face vizibil caracterul Său în noi. Studiul Cuvântului Său și rugăciunea sinceră ne vor ține aproape de El. Despre Jonathan Edwards știm că se trezea în fiecare dimineață la ora 4:00 pentru a studia.

Când i-a chemat la Sine pe copilași și a zis: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți” (Luca 18:16), Isus ne-a chemat de fapt pe mine și pe tine la smerenie, căci de astfel de lucrători are nevoie. Are nevoie de oameni schimbați care să-L poată reprezenta. El ne-a dat modele de copii și tineri care s-au apropiat de El și au dorit prezența Lui.

Roagă-L astăzi pe Dumnezeu să te smerească și să poți sta în brațele Sale asemenea unui copil! Dacă ai tineri și copii în biserică, ei vor vedea că stai în brațele Lui, vor ști că ești copilul Lui.

Provocare:

Dacă ai nevoie, cere-i astăzi sfatul unui tânăr și fii gata să îl primești cu bucurie!

Sorin Bălăceanu
Conferința Moldova



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.