Mergem acasă!


„Și, iată, Eu vin curând! Ferice de cel ce păzește cuvintele prorociei din cartea aceasta!” (Apocalipsa 22:7)

Ascultă ediția audio aici.

A șasea fericire din Apocalipsa este însoțită de făgăduința că Isus vine curând. Iar aceste cuvinte sunt demne de crezare deoarece mesagerul le-a primit direct din partea lui Dumnezeu. Imediat după intervenția îngerului, Isus repetă încă o dată faptul că va veni repede (Apocalipsa 22:12,20), invitându-i pe cei care citesc și ascultă să păzească cuvintele din carte. Această profeție nu este dată ca să „satisfacă curiozitatea cu privire la viitor, ci ca să-i încurajeze pe oamenii lui Dumnezeu să Îi rămână loiali lui Hristos în fața asupririi și a persecuției, în vreme ce așteaptă apropiata venire a Domnului” (Ranko Stefanovic, Revelation of Jesus Christ, ed. a 2-a, Andrews University Press, Berrien Springs, 2009, p. 606).

Semnele din jurul nostru ne dovedesc că Domnul Isus vine curând. Ce zi pentru a fi în viață! Ce oportunitate pentru noi, adventiștii de ziua a șaptea, să predicăm mesajul celor trei îngeri din Apocalipsa 14, care îndreaptă oamenii spre neprihănirea lui Hristos și adevărata închinare! Ce timp pentru a stărui în rugăciune să primim darul Duhului Sfânt noi, familiile noastre, biserica și întreaga lume! Suntem atât de aproape de împlinirea făgăduinței că Isus va veni să ne ia acasă (Ioan 14:1-3)!

Venirea Domnului înseamnă însă și ruperea lanțului obișnuinței, a cotidianului la care ne-am adaptat. De multe ori, planurile noastre pentru noi și copiii noștri se leagă de lumea aceasta și de un trai mai bun aici, uitând că suntem străini și călători. A trăi așteptând înseamnă a le spune copiilor noștri că, oricât de bine sau rău ne-ar fi aici, cetățenia noastră este în ceruri. Înseamnă a-i ajuta să vadă în mâine nu atât traiul liniștit pe care îl dorim, cât ziua întâlnirii cu El, ziua în care vom merge în sfârșit acasă.

Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi!

Provocare:

Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

Eduart Tilihoi
Conferința MoldovaCursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.