Trioul perfect care trece linia sfârșitului


„Ferice de cine citește și de cei ce ascultă cuvintele acestei prorocii și păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape!” (Apocalipsa 1:3)

Ascultă ediția audio aici.

Acum, când scriu aceste rânduri, Terra a apăsat butonul de închidere. Activitățile economice și sociale s-au oprit în mare parte sau se limitează la spațiul intim al locuințelor. Inamicul nevăzut cu care se confruntă omenirea mătură totul în cale și nu ține cont de țară, vârstă, statut social sau religie. În fața necunoscutului, toți oamenii sunt egali și brusc cuvinte precum „apocalipsă” sau „sfârșitul lumii” devin cârlige mediatice care paralizează atenția cititorilor și a ascultătorilor.

Pentru mulți, cuvântul „apocalipsă” este îmbrăcat în mister sau teroare și aproape nimeni nu-și imaginează că în spatele acestui termen se găsește speranța unui viitor diferit, mult mai bun decât orice scenariu de film. Încă din prologul cărții lui Ioan descoperim una dintre cele șapte fericiri care conțin indiciile spre mântuire și esența unei vieți centrate în Isus Hristos.

„Să dedicăm mai mult timp pentru studiul Bibliei. Noi nu înțelegem Cuvântul așa cum ar trebui. Cartea Apocalipsa începe cu un îndemn de a înțelege învățătura pe care o conține. […] Când vom înțelege ce înseamnă această carte pentru noi, ca popor, în mijlocul nostru se va vedea o mare înviorare. În ciuda îndemnului care ne-a fost adresat, de a cerceta și de a studia această carte, noi nu înțelegem pe deplin învățăturile ei” (MPSE, pp. 110–111).

„Vremea este aproape.” În Noul Testament, cuvântul kairos se traduce cu „timp, ocazie, vreme” în care Dumnezeu decide să acționeze în dreptul poporului Său. Însă acest text indică faptul că vremea profetizată pentru împlinirea evenimentelor descrise în carte este aproape.

Pregătirea noastră pentru întâlnirea cu Isus ne provoacă să ieșim din zona de confort, să ne lăsăm cercetați de Cuvânt și transformați prin puterea lui.

Te invit astăzi să citești, să asculți și să păzești lucrurile scrise în Carte. Veți fi fericiți tu și toată casa ta!

Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre!

Provocare:

Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

Eduart Tilihoi
Conferința Moldova

 Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.