Investește în copiii și nepoții tăi!


„Copiii copiilor sunt cununa bătrânilor și părinții sunt slava copiilor lor.” (Proverbele 17:6)

Ascultă ediția audio aici.

Pe data de 3 martie 1847, doamna Bell n-a avut posibilitatea să-și anunțe soțul că este tatăl unui băiețel pe nume Alexander. Telefonul nu fusese inventat!

Copilul a primit cea mai mare parte a educației în familie, de la mama, tatăl și bunicul său. În ciuda deficiențelor de auz, mama era o mare pianistă, transmițându-i copilului ideea că nimic nu este imposibil. Inspirat de ea, Alexander a învățat să cânte la pian, devenind muzicianul familiei. Bunicul și tatăl său erau cunoscuți drept o autoritate în dicție și corectarea vorbirii, trezindu-i interesul pentru această disciplină. Studiile pe tema auzului și a vorbirii l-au condus la experimente legate de aparatele auditive. Alexander Graham Bell a devenit inventatorul telefonului, a perfecționat tehnicile de învățare a vorbirii pentru persoanele fără auz și a inventat grafofonul și fotofonul.

Perioada copilăriei și tinereții și-a pus amprenta asupra sa. Prin descoperirile lui, lumea a fost mult binecuvântată. În timp, rezultatele investiției părinților și bunicilor în Alexander au devenit vizibile.

Influența pe care o exerciți asupra copiilor și nepoților tăi în perioada copilăriei și tinereții lor este atât de puternică, încât nu se poate măsura în realizări omenești. Doar veșnicia va descoperi investiția de perseverență, statornicie, hotărâre, curaj, încredere, bunătate, răbdare și dragoste. Să nu uiți că efortul omenesc trebuie să fie unit cu puterea divină. Dacă apelăm la această formulă spirituală, nu vom fi dezamăgiți niciodată și zilnic vom crește spre statura Celui care a făcut cea mai mare investiție în fiecare dintre noi.

Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor.

Provocare:

Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

Doina și Pavel Memete
Conferința Banat

 Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.