Reînnoire adevărată


„Să vă înnoiți în duhul minții voastre.” (Efeseni 4:23)

Ascultă ediția audio aici.

De ce este important să ne reînnoim mintea? Și ce înseamnă duhul minții noastre? Este voia lui Dumnezeu ca ceea ce El a ascuns în adâncurile sufletelor noastre, în urma creației, să nu moară ca urmare a păcatului. După căderea în păcat, natura umană perfectă pe care ne-a dat-o Dumnezeu s-a degradat, astfel încât omul nu mai poate trăi potrivit principiilor divine. Cu toate acestea, Dumnezeu nu a lăsat omul singur în această luptă strânsă. Marea întrebare este: Ce sau cine câștigă teren în viața ta – o decizie atentă a rațiunii sau o voce divină din adâncurile rațiunii?

În viața de familie, cu fiecare decizie luată, avem o mare influență unul asupra celuilalt: soț și soție, părinți și copii. Când luăm o nouă decizie, iar viața noastră și viața de familie trec printr-o reînnoire, oare pe ce bază se întâmplă asta? Numai prin reînnoirea minții sau prin reînnoirea duhului minții. Reînnoirea minții poate avea loc și fără Dumnezeu, atunci când, pe baza unor argumente logice sau de sănătate, se evaluează importanța realizării unei schimbări în viață, reînnoirea obiceiurilor și a planurilor. Aproape fiecare ființă umană poate face acest lucru, chiar dacă nu are nimic de-a face cu Dumnezeu. Nici măcar nu trebuie să fii religios ca să fii un soț sau un tată bun. Priviți din exterior, uneori despre acești oameni se spune că trăiesc vieți mai frumoase chiar și decât cei credincioși. Cu toate acestea, schimbarea substanțială a vieții nu se bazează pe argumente logice, ci pe angajamentul divin, care este decizia și răspunsul omului la vocea interioară pe care o consideră întotdeauna importantă în mintea lui. Prin puterea lui Isus Hristos, omul nu numai că își va reînnoi viața exterioară, ci prin duhul minții sale va avea parte de adevărata reînnoire pe care și-a dorit-o dintotdeauna.

Roagă-te pentru o reînnoire sinceră și pentru a te lăsa condus de glasul Duhului Sfânt!

Provocare:

Să ne influențăm reciproc în viața noastră personală și de familie prin descoperirea Duhului lui Dumnezeu, singurul care ne poate reînnoi pe deplin.

Amota Lóránt
Conferința Transilvania de Sud

 



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.