Nu uita de părinţii tăi!


„Elisei a părăsit boii, a alergat după Ilie și a zis: «Lasă-mă să sărut pe tatăl meu și pe mama mea și te voi urma.» Ilie i-a răspuns: «Du-te și apoi întoarce-te, dar gândește-te la ce ți-am făcut.” (1 Împărați 19:20)

Ascultă ediția audio aici.

Mulți oameni, atunci când reușesc în viață, uită de unde au început și cine au fost cei care i-au învățat și i-au sprijinit. Iubirea părintească este unul dintre cele mai mari cadouri din viața unei persoane. Oricum ar fi fost ei, totuși părinții sunt cei pe care putem conta.

Elisei a avut o relație specială cu părinții lui, lucrând cu ei încă de când era copil, iubindu-i și respectându-i, știind că le datora toate cunoștințele și oportunitățile. „În timp ce își unea eforturile cu tatăl său în îndatoririle vieții de familie, el învăța să conlucreze cu Dumnezeu” (PR, p. 154). Comportamentul lui ascultător l-a pregătit să facă lucrările lui Dumnezeu mai târziu. Când Ilie l-a găsit, el făcea munca grea pe moșia familiei. Ilie și-a aruncat mantia peste el, ceea ce însemna chemarea la ucenicie. Elisei știa că era chemarea lui Dumnezeu, așa că a tratat-o cu respect. Tot ce a cerut a fost: „Lasă-mă să sărut pe tatăl meu și pe mama mea și te voi urma.” El și-a iubit foarte mult părinții și, înainte să urmeze chemarea, a vrut să le mulțumească pentru ultima dată pentru ceea ce au făcut pentru el.

Tu ce crezi: cine e responsabil pentru realizările din viața ta? Tu? Sau observi providența lui Dumnezeu în faptul că ți-a dat părinți care te-au pregătit pentru viață? Îi ești recunoscător lui Dumnezeu pentru părinții tăi? Le ești recunoscător părinților tăi pentru tot ce au făcut pentru tine? Amintește-ți că nu ai realizat nimic în viață singur, iar acest lucru nu se va schimba în viitor!

Roagă-te să poți fi întotdeauna un copil recunoscător față de părinții tăi, dar mai presus de toate față de Dumnezeu!

Provocare:

Mulțumește-I Domnului că te-a binecuvântat cu părinți, mulțumește-le părinților tăi pentru că au făcut tot ce au putut pentru tine! Câtă vreme poți, lucrează împreună cu ei în activitățile de zi cu zi, pentru a învăța să cooperezi cu Dumnezeu!

Amota Lóránt
Conferința Transilvania de Sud

 



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.