Scrisori de la Hristos


Voi sunteţi arătaţi ca fiind epistola lui Hristos, scrisă de noi, ca slujitori ai Lui, nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui viu; nu pe nişte table din piatră, ci pe nişte table care sunt inimi de carne. (2 Corinteni 3:3)

Ascultă ediția audio aici.

Ce este aceea o scrisoare vie? Cine este o scrisoare vie și cum au fost scrise epistolele la care se referă apostolul Pavel? Ținând cont de text, ceea ce vrea Pavel să spună este că oricând, dar mai ales când intervine îndoiala sau când lucrarea lui Hristos în lume este ignorată, noi suntem chemați să Îl reprezentăm înaintea oamenilor până la revenirea Sa. Fiecare dintre noi este o scrisoare deschisă, vie, o probă și o mărturie convingătoare despre bunătatea și adevărul Său, cel mai bun argument pro sau contra lui Hristos.

O scrisoare vie este un mesaj trimis lumii prin mărturia vieții persoanelor care se numesc creștini. Biserica este o scrisoare, un certificat al lui Hristos, semnat de El, acreditat de El, prin care Autorul și expeditorul poate fi cunoscut, este expresia vie a unei solii pe care Hristos o transmite oamenilor. Aceste epistole dictate de Hristos nu au fost scrise cu cerneală, de oameni sau prin metode omenești, ci cu Duhul lui Dumnezeu care, așa cum Isus îi spune lui Nicodim, împlinește în noi o lucrare nevăzută, o transformare profundă asimilată nașterii din nou în Isus Hristos: „Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă” (2 Corinteni 5:17).

Și materia pe care este scris mesajul este materie vie, nu tăblițe de piatră ca cele ale lui Moise, ci inimă de carne. Ar fi fost mai logic ca Petru să compare inima de carne pe care scrie Duhul Sfânt cu hârtia, care este în mod normal folosită pentru a scrie scrisori, dar el a dorit să facă trimitere la noul legământ, în care, așa cum spune Ieremia, Domnul promite: „Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor” (Ieremia 31:33).

Suntem scrisori ale lui Hristos, mesaje de viață, fapte care vorbesc cu mai multă putere decât cuvintele. Suntem conștienți de asta? Ne dăm seama de responsabilitatea enormă pe care o avem ca mesageri ai adevărului creștin?

Să ne reînnoim astăzi legământul cu Hristos. Să Îi cerem ajutor pentru a putea reprezenta cu demnitate marea onoare de a fi un creștin răscumpărat pentru a locui în locuințele cerești.


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.