CUM SĂ SCĂPĂM DE ÎNGRIJORARE

Nu vă îngrijorați dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei.
Matei 6:34

Când aveam vreo 11 ani, aveam un neg pe genunchi. Pentru că eram un copil activ, mă loveam mereu la el și îl făceam să sângereze. Mama a încercat tot felul de tratamente pentru a mă scăpa de el, dar acesta insista să rămână acolo.

Am încercat atât de multe moduri de a renunța la griji, dar fără succes. Nu este o virtute creștină de care să ne agățăm, așa că trebuie să ne ocupăm de ea. Nu mă îngrijorez din cauza mâncării, a băuturii sau a hainelor, așa cum sunt enumerate în Matei 6:25-33. Versetul 34, citat mai sus, este cel care mă deprimă. Mă îngrijorez din cauza problemelor pe care le am cu computerul, cu imprimanta, cu telefonul mobil, cu parolele, cu întâlnirile de Zoom și cu toate lucrurile tehnice. Aceasta nu este lumea în care mulți dintre noi au crescut și ne simțim lăsați în urmă.

Care sunt îngrijorările noastre? Există atât de multe probleme care ne tulbură viața de zi cu zi, inclusiv sănătatea noastră, relațiile, schimbările climatice, inundațiile, seceta, incendiile, inflația, politica, războaiele, violența cu armele de foc, COVID-19 și altele! Probabil că a asculta știrile în fiecare zi nu este un lucru bun, dar cu toții vrem să știm ce se întâmplă în lumea noastră.

Poate că cel mai bine ar fi să-mi îngrop grijile adânc în pământ, deoarece nu pot schimba lumea tehnologiei sau majoritatea celorlalte lucruri enumerate mai sus. Când mă trezesc că mă îngrijorez în mod nejustificat, îmi vine în minte promisiunea mea preferată din Biblie. „Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările” (Proverbele 3:5,6).

Dumnezeu înțelege toate lucrurile, inclusiv tehnologia. Cu cât ne apropiem mai mult de sfârșitul tuturor lucrurilor, cu atât mai mult trebuie să ne încredințăm viețile lui Dumnezeu și să-L lăsăm să ne ia grijile. El este credincios și promisiunile Sale sunt sigure!

autor: Donna J. Voth


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.