ADOPTATĂ

Ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale.
Efeseni 1:5

La o întâlnire de tabără într-o vară, o bună prietenă de-a mea m-a tachinat: „De ce nu mai faci încă un copil?” I-am răspuns: „Nu știu! Am avut unul și ai zice că aș putea avea altul. Dar dacă găsești unul pe undeva, te rog să-mi spui.” Am râs amândouă și am abandonat subiectul.

Câteva luni mai târziu, m-a sunat și m-a întrebat dacă mă interesează cu adevărat să mai am un copil. I-am spus: „Da, într-adevăr, dar lasă-mă să vorbesc cu soțul meu și te voi contacta”. Am sunat mai târziu și am confirmat dorința noastră. Mai multe persoane erau înaintea noastră pe lista de adopție, dar ea mi-a spus că ne va anunța dacă își vor pierde interesul. Mi-am zis: „Ei bine, cred că pot să-mi iau gândul de la asta!”

Nu după mult timp, prietena mea a sunat înapoi și ne-a spus că suntem în fruntea listei! Am fost încântați. Un băiețel frumos s-a născut în octombrie – acum aveam doi băieței.

Pe drumul de întoarcere acasă, după ce am luat copilul, emoțiile mele s-au transformat în lacrimi când m-am gândit la mama care și-a abandonat copilul. Am hotărât să-i ofer dragostea a două mame.

Anii au trecut. I-am spus de timpuriu fiului nostru că este special și că mama lui nu poate avea grijă de el, așa că a venit să locuiască cu noi. La cea de-a noua aniversare a sa, în timp ce îi făceam tortul, mi-a spus: „Mă întreb dacă cealaltă mamă își amintește că este ziua mea de naștere?” L-am asigurat că eu cred că da. (Am aflat mai târziu că ziua lui de naștere era cea mai proastă zi din anul ei.)

I-am spus fiului nostru că, dacă va dori vreodată să-și găsească mama naturală, îl vom ajuta să facă acest lucru. Ne-a sunat într-o zi, în timp ce era la facultate, spunând că este pregătit. Am contactat-o pe prietena mea, ea a dat câteva telefoane și, da, am aflat că mama ar fi bucuroasă să se întâlnească.

Au trecut săptămâni întregi până când fiul nostru a avut curajul să dea acel telefon special. Când a făcut-o, mama sa biologică a fost încântată să primească vești de la el. Pe scurt, anii au trecut și între ei s-a dezvoltat o relație bună. Când am întâlnit-o, am fost emoționați când ne-a mulțumit pentru că îl împărțim pe fiul nostru cu ea.

Prieteni, Isus ne-a adoptat pe fiecare dintre noi și într-o zi Îl vom putea întâlni față în față și Îi vom mulțumi pentru tot ce a făcut pentru noi.

autor: Marybeth Gessele


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.