SURPRIZĂ!

Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuși niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru.
Matei 10:29

O ocazie recentă de Ziua Mamei mi-a oferit o experiență pe care mi-o voi aminti mult timp. Soțul meu și cu mine am petrecut o perioadă minunată în Carolina de Sud, Statele Unite, un stat pe care nu îl mai vizitaserăm până atunci. Am fost atât de entuziasmată să văd și să fotografiez flori de diferite mărimi, texturi și nuanțe. Am fost mulțumită de numărul de fotografii pe care le‑am făcut cu telefonul meu mobil.

Câteva luni mai târziu, în timp ce eram în vacanță, camera telefonului meu mobil cu care surprinsesem fotografiile de Ziua Mamei a refuzat să funcționeze. În ciuda mai multor încercări și strategii de reparare, aparatul foto nu a funcționat. Drept urmare, a trebuit să depind de soțul meu pentru a-mi împrumuta telefonul său mobil ori de câte ori doream să surprind câteva momente importante din vacanța de vară. Am ajuns la concluzia că va trebui să achiziționez un nou telefon mobil. Dar Dumnezeu avea alte planuri.

Într-o frumoasă zi de septembrie din Brooklyn, New York, mă plimbam ca de obicei și admiram copacii care se înălțau deasupra trotuarului de pe ambele părți ale străzii. În timp ce absorbeam frumusețea diverselor flori, îmi doream să pot face o fotografie culorilor strălucitoare pentru a-i putea binecuvânta pe alții împărtășindu-le.

S-a întâmplat să am la mine același telefon mobil cu camera spartă. În timp ce mă plimbam liniștită pe stradă, mi-a venit o idee: „Încearcă aparatul foto”. Am fost surprinsă, dar m-am supus impresiei. Ce surpriză! Aparatul foto a funcționat perfect. Am fost foarte încântată de felul în care a ieșit totul. Acum aveam o altă ocazie de a arhiva amintiri din plimbarea mea, de care să mă bucur și pe care să le pot împărtăși mai târziu. Ce binecuvântare!

Această experiență îmi amintește de două lucruri. În primul rând, ar trebui să ascultăm și să ne supunem prompt ori de câte ori Duhul Sfânt ne îndeamnă să facem ceva. Chiar dacă nu are sens. În al doilea rând, Dumnezeu este interesat de tot ceea ce ne privește, indiferent cât de nesemnificativ ar părea. Dumnezeu ne iubește și vrea să știm că suntem mereu în grija Sa.

autor: Janice Fleming-Williams


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.