ÎNTRE UMERII LUI

El este preaiubitul Domnului, el va locui la adăpost lângă Dânsul. Domnul îl va ocroti totdeauna și se va odihni între umerii Lui.
Deuteronomul 33:12

Acum mai bine de o sută de ani, Glenn, în vârstă de șase ani, și Earl, în vârstă de cinci ani (socrul meu), trăiau împreună cu familia lor la o fermă din preeria Saskatchewan, în Canada. La aproximativ un kilometru de cabana lor, un deal se ridica din câmpie. Își doreau cu ardoare să urce pe el și, după ce au încercat să îi convingă pe părinți, li s-a acordat permisiunea.

Așa că au pornit pe pajiște până la baza dealului și au început să urce. Și au tot urcat. Părea mai departe decât se gândiseră, dar, cu multă perseverență, au ajuns în cele din urmă în vârf. Au văzut orășelul Elrose pe partea cealaltă a dealului. Au văzut preeria în jur și mica lor colibă în depărtare. Exuberanța lor de a ajunge în vârf a început să se diminueze pe măsură ce au realizat că erau flămânzi, dar fără mâncare; însetați, dar fără apă; obosiți și foarte departe de mica lor căsuță.

Acești băieți fuseseră învățați despre Dumnezeu și despre rugăciune, așa că s-au gândit împreună că o modalitate mai bună de a coborî ar fi fost să zboare acasă. Au îngenuncheat și s-au rugat, spunându-I lui Dumnezeu că au nevoie cu adevărat de aripi pentru a-și grăbi călătoria spre casă. Apoi s-au ridicat în picioare și s-au întrebat cât timp va trece până când Dumnezeu le va răspunde.

„Earl”, a întrebat Glenn, „poți să mă atingi pe spate și să vezi dacă nu cumva mi-au crescut deja niște aripi?” Dar nu părea să fi răsărit nicio aripă. Și nici  Glenn nu a putut găsi vreo dovadă că lui Earl i-ar fi crescut aripi.

Îngrijorarea lor s-a adâncit și o altă rugăciune sinceră s-a înălțat, dar, din păcate, tot nu au apărut aripi. Ei știau că Dumnezeu răspunde la rugăciune uneori cu „Da”, alteori cu „Nu”, iar alteori cu „Așteaptă puțin”. Dar ei nu mai puteau aștepta, așa că au renunțat la apelul lor pentru aripi și, adunându-și energia în declin, au pornit spre casă pe propriile lor picioare obosite.

Pe măsură ce anii treceau, au realizat înțelepciunea lui Dumnezeu de a le refuza cererea. Cât de dificilă ar fi fost viața cu aripi pe acest pământ! Răspunsul lui Dumnezeu a fost cel corect, așa cum este întotdeauna.

Credeți că în Cer vor primi în sfârșit aripi? Astăzi, Dumnezeu ne invită să ne odihnim (să locuim) între umerii Săi, pe aripile Sale și să ne încredem că răspunsul Său va fi corect în cele din urmă în orice situație.

autor: Rhonda Huffaker Bolton


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.