FRUMUSEȚEA ÎN MIJLOCUL LUMII (II)

Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.
Coloseni 3:2

Este ușor să te concentrezi pe toată negativitatea care există în lume. Uneori, intru pe internet pentru a verifica știrile și regret instantaneu acest lucru. Fiecare titlu este plin de ceva negativ. Dacă îl lași, acest lucru te poate doborî rapid. Și acestea sunt doar lucrurile externe.

Când ne uităm în propriile noastre vieți, cu siguranță că există lucruri pe care am fi preferat să nu le trăim: pierderi, dezamăgiri, durere, trădare. Este posibil ca unele dintre ele să le fi provocat chiar noi. Acum, dușmanului i-ar plăcea ca noi să ne complăcem în noroiul autocompătimirii. Dar, la fel ca cedrii albi care mi-au atras atenția, dincolo de coșurile de gunoi sparte, și noi ne putem ridica deasupra negativului. Putem să ne concentrăm asupra tuturor lucrurilor pozitive din viața noastră; ne putem concentra asupra binecuvântărilor noastre.

În timp ce admiram copacii, m-a frapat un alt gând despre lume, în general.

Da, lumea poate fi un loc de-a dreptul urât. Trebuie să recunoaștem că, de la căderea omului, au fost comise unele dintre cele mai grave atrocități de către om. Ni se spune: „Inima este nespus de înșelătoare și deznădăjduit de rea. Cine poate s-o cunoască?” (Ieremia 17:9). Cu toate acestea, suntem sfătuiți: „Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ” (Coloseni 3:2). Așadar, haideți să Îi cerem lui Dumnezeu să ne ajusteze vederea pentru a ne permite să observăm frumusețea Sa în mijlocul tuturor lucrurilor urâte.

Frumusețea Lui poate fi văzută peste tot.
În faptele de bunătate aleatorii pe care oamenii le fac în fiecare zi. Într-un telefon de încurajare.
În angajamentul misionarului. În zâmbetul unui străin.
În îmbrățișarea unui prieten.
În mâinile dolofane ale unui bebeluș care îți strânge ambii obraji.
În mijlocul lumii nebunești și haotice de astăzi, bunătatea lui Dumnezeu poate fi încă văzută.

Așa că, soră, fii atentă la frumusețe astăzi și las-o să-ți capteze și să-ți rețină atenția! Ieremia ne amintește: „Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață” (Plângerile 3:22,23).

autor: Michal Herry-Romney


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.