FRUCTE MULTE

Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit mergeți și să aduceți roadă, și roada voastră să rămână.
Ioan 15:16

Am acceptat recent un post în domeniul resurselor umane la o companie agricolă. Una dintre responsabilitățile mele este să angajez personal pentru recoltarea/procesarea diferitelor produse de bază de sezon. Acestea includ cireșe, avocado, struguri, roșii, nuci, ceapă, piersici, migdale și portocale.

Era sezonul cireșelor, iar un supraveghetor mi-a spus că producția va fi mult mai mică decât în anul precedent. Vremea fusese foarte aspră, cu mai multe înghețuri și ploi puternice, toate neobișnuite pentru acea zonă.

Angajarea unui număr suficient de oameni a fost o adevărată provocare. Am postat anunțul pe rețelele de socializare și, de asemenea, pe mai multe site-uri de recrutare. Am invitat pe toată lumea să aplice! Unii candidați nu s-au prezentat la interviu, iar alții doreau mai mulți bani. Alții nu puteau să lucreze la anumite ore și în weekenduri. Alții au fost angajați, dar au demisionat dintr-un motiv sau altul la scurt timp după ce au început.

„Eu sunt adevărata Viță și Tatăl Meu este Vierul. Pe orice mlădiță care este în Mine și n-aduce rod, El o taie, și pe orice mlădiță care aduce rod, o curățește, ca să aducă și mai mult rod” (Ioan 15:1,2). Pentru a crește, ramurile trebuie să fie tăiate. Ce anume din viața mea necesită tăiere? Ar putea fi vorba de finanțele mele, de prietenii mei, de familia mea, de dieta mea, de hobbyurile mele sau chiar de slujba mea? „Dacă nu rămâne cineva în Mine, este aruncat afară, ca mlădița neroditoare, și se usucă, apoi mlădițele uscate sunt strânse, aruncate în foc și ard” (Ioan 15:6).

Alegerea este a mea. Să cultiv fructe perisabile, cum ar fi cireșe, avocado și piersici, sau să cultiv tipul de fruct care va dăinui, și anume bucuria, dragostea, bunătatea, pacea, stăpânirea de sine, răbdarea, credincioșia, blândețea? Acestea sunt fructele, sau roadele, Duhului.

„Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și să aduceți roadă, și roada voastră să rămână” (Ioan 15:16).

Fie că aleg să fiu sau nu, lucrez în domeniul fructelor, roadelor. Nu pentru că sunt angajata unei companii agricole, ci pentru că L-am acceptat pe Isus ca Domn și Mântuitor al meu. Principala mea responsabilitate este să rămân în El, să Îi permit să mă altoiască după cum este nevoie, iar apoi Îl voi imita pe Isus, voi da mult rod și voi culege o recoltă de beneficii veșnice.

autor: Sylvia A. Franklin


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.