CHIAR ȘI UN COPIL

Copilul lasă să se vadă încă din faptele lui dacă purtarea lui va fi curată și fără prihană.
Proverbele 20:11

„La mulți ani, Ria!”, a fost urarea bunicii pentru fetița plină de viață care împlinise recent șapte ani. În loc de așteptatul „Mulțumesc, bunico”, nepoata mea a început prompt să repete cea de-a patra poruncă. „Adu-ți aminte de ziua de odihnă ca s-o sfințești. Să lucrezi șase zile și să-ți faci lucrul tău. Dar ziua a șaptea este ziua de odihnă închinată Domnului Dumnezeului tău” (Exodul 20:8-10).

Ea făcea legătura între ziua ei de naștere, a șaptea, și Sabatul zilei a șaptea. I-am spus că ziua a șaptea era foarte specială pentru Dumnezeu și că acum împlinea șapte ani! Și ea era la fel de specială pentru Dumnezeu. El o crease, iar ea Îi aparținea.

Mai târziu m-a sunat și mi-a spus:

– Bunico, am un colț de rugăciune.

– Oh, da? i-am răspuns.

– Vrei să vezi? a întrebat ea.

Și a focalizat camera de pe telefon spre zona pe care o desemnase în acest scop.

– Foarte bine, Ria. Trebuie să-ți amintești întotdeauna să te rogi lui Dumnezeu în orice moment! am încurajat-o eu.

Într-o altă zi a sunat și am vorbit îndelung. În timpul conversației noastre, micuța mea a spus: „Bunico, I-am dat totul Domnului, chiar și hainele de pe mine”. Am fost mișcată nespus de mult. Isus citește inima fiecărui copil. În Luca 18:16,17, El a zis: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți, căci Împărăția lui Dumnezeu este a unora ca ei. Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăția lui Dumnezeu ca un copilaș cu niciun chip nu va intra în ea.”

Doamne Dumnezeule, mă rog pentru toți copiii din lume. Te rog să-i protejezi de rău, de prădători și de cei răutăcioși. Și în aceste vremuri dificile, Te rog, învață-i să se întoarcă la Tine pentru a găsi puterea care să-i ajute să facă față! Amin.

Dumnezeu așteaptă de la noi, părinți și bunici, următorul lucru: „Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea” (Proverbele 22:6).

autor: Hyacinth V. Caleb


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.