GRĂDINA NOASTRĂ

Și le-a zis: „Mare este secerișul, dar puțini sunt lucrătorii! Rugați dar pe Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Său.”
Luca 10:2

Vara aceasta am plantat o grădină, doar un mic petic în curtea din spate. Plantele mele, dovlecei, roșii, castraveți, împreună cu ardei gras, au început să înflorească. În fiecare dimineață așteptam momentul să ies să văd binecuvântările de la Tatăl meu ceresc. Legumele au înflorit și apoi au început să dea roade. Eram entuziasmată, am făcut fotografii și le-am împărtășit cu familia și prietenii. Eram entuziasmată când au apărut primele legume. Am făcut mai multe fotografii și am așezat primele roade pe masa din bucătărie, într-un bol alb, pentru a reflecta frumusețea amestecului de culori. Am trimis poze cu legumele mele perfect colorate familiei și prietenilor.

I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru binecuvântările grădinii mele și am început să simt prezența Lui în fiecare zi când ieșeam afară și culegeam legume proaspete. Am intrat în casă pentru a-i arăta soțului meu minunile lui Dumnezeu, binecuvântările Lui, recolta mea. Legumele au crescut mai repede decât puteam să le consumăm, iar eu am putut să împart recolta mea cu cei de la serviciu, de la biserică și din cartierul meu. Mă simțeam atât de mândră că peticul meu verde dăduse roade!

M-am gândit la toată grija acordată grădinii mele. Am așezat fiecare sămânță la distanța potrivită una față de cealaltă. Udarea zilnică, hrana pentru plante și chiar insecticidele bio pentru a împiedica micile creaturi să distrugă frunzele. Soarele își dădea lumina în fiecare zi. Albinele mișunau în jur, polenizând mugurii. Da, îmi vegheam grădina în fiecare zi.

Gândul la recolta mea m-a făcut să mă gândesc la recolta lui Dumnezeu. Trebuie să plantăm semințele iubirii lui Dumnezeu în inimile celor pe care îi întâlnim, la locul de muncă, în familiile noastre și în cartierele noastre. Noi putem să plantăm, alții să ude, iar alții să culeagă recolta. Dumnezeu ne va binecuvânta, așa cum a binecuvântat grădina mea. Am îndeplinit toate cele trei acțiuni: plantarea, udarea și recoltarea. În grădina de suflete a lui Dumnezeu, putem îndeplini una sau toate cele trei acțiuni, asigurând o recoltă sănătoasă de suflete pentru Împărăție. Vom cunoaște efectele îngrijirii noastre atunci când vom intra în cer și vom vedea stelele din coroana noastră. Fie ca noi toți să fim binecuvântați, pe măsură ce devenim lucrători împreună cu Dumnezeu și grăbim venirea Sa curând, plantând semințe ale iubirii lui Dumnezeu în inimile altora.

autor: Edna Andrews-Rose


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.