EVA

Femeia a răspuns: „Șarpele m-a amăgit și am mâncat din pom.”
Geneza 3:13

Eva, mama noastră a tuturor, atât de regală, atât de completă în frumusețe, atât de perfectă, a fost creată de mâna lui Dumnezeu, pentru Adam. Ea a fost os din oasele lui și carne din carnea lui, ajutorul lui. Apoi lucrurile s-au schimbat. Eva a cedat ispitei, discutând cu Satana, deși fusese deja avertizată de Creator.

Astăzi, multe femei încă se îndepărtează de Cuvântul lui Dumnezeu, crezând că există o cale mai bună sau o zi mai bună, doar pentru a descoperi că Satana s-a folosit de șiretlicuri, lingușeli, mândrie și înșelăciune pentru a intra în mintea și gândurile lor. Permițându-i lui Satana să intre, se va ajunge la acțiuni care ne vor face nepotrivite pentru Împărăția lui Dumnezeu. Dar, mulțumită Creatorului nostru atotputernic, Dumnezeul celei de-a doua șanse, Dumnezeul nostru al restaurării, ne putem pocăi și ne putem întoarce la Tatăl nostru.

Vedeți, Evei i s-a iertat păcatul, dar consecințele păcatului ei trebuiau să fie înfruntate. Rezultatul: Eva a fost scoasă din Grădina Edenului și primul animal a fost sacrificat, deoarece sângele trebuie vărsat pentru iertarea păcatului.

Așa cum Eva aștepta cu nerăbdare promisiunea unui Mântuitor care va veni pe pământ, și noi, fiicele ei, așteptăm revenirea Lui. Să învățăm din lecțiile grele ale vieții ei și să trăim pentru gloria lui Dumnezeu, acceptând Cuvântul Său și trăind conform cunoștințelor pe care le-am primit. Să nu ne lăsăm fermecați de minciunile și lingușelile ispititorului!

Fie ca noi să nu ratăm niciodată o ocazie de a slăvi numele lui Dumnezeu și de a ne închina Lui în frumusețea sfințeniei. Datorită a tot ceea ce a făcut Isus pentru noi, putem trăi o viață victorioasă în timp ce așteptăm revenirea Sa. Să privim la acea zi în care El va fi văzut venind printre nori, pentru a-i revendica pe toți copiii născuți din Eva care au ales să-L urmeze și să-L asculte.

Ce zi de bucurie va fi aceea! Fiți credincioase, surorile mele! El Se va întoarce în curând!

autor: Edna Andrews-Rose


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.