MARI ȘI MINUNATE

Mari și minunate sunt lucrările Tale, Doamne Dumnezeule, Atotputernice! Drepte și adevărate sunt căile Tale, Împărate al neamurilor!
Apocalipsa 15:3

În timp ce scoteam prosoapele din uscător, una dintre bilele de uscare a căzut și a început să se rostogolească pe gresie. Am făcut câțiva pași, m-am aplecat și am ridicat-o. Dar, în timp ce mă întorceam la împăturit, am reflectat la ceea ce tocmai se întâmplase. Fără să mă gândesc la asta, creierul meu calculase viteza și traiectoria mingii, astfel încât știam exact unde va fi atunci când mă aplecasem. Minunat! Eram eu minunată? Nu. Dar Dumnezeul care a creat un astfel de creier este minunat! Există atât de multe lucruri uimitoare ale lui Dumnezeu în natură, în trupurile și mințile noastre și în întâmplările din fiecare zi, toate dincolo de înțelegerea mea. Mă uit pe fereastră la Longs Peak, care are o înălțime de 4.300 de metri. Dumnezeu l-a înălțat și îl poate muta dacă dorește.

Locuim la o oră de mers cu mașina de Parcul Național Rocky Mountain, dar pentru a ajunge acolo trebuie să trecem prin Canionul Big Thompson, care este în sine o minune. În ultimii cincizeci de ani, în canion au avut loc două inundații majore, soldate cu mari pierderi de vieți omenești și materiale. Pe vremuri, de-a lungul râului Big Thompson existau un magazin și o casă unde ne plăcea să ne oprim pentru a vizita proprietarii. Ne-a plăcut să ne uităm la uimitoarea lor artă indiană. Apoi a venit inundația. Acum nu mai există nici magazin, nici casă, nici măcar terenul pe care se aflau cândva. Apa este puternică. Isus S-a numit pe Sine Însuși Apa Vie care împrospătează și salvează. Dar El nu-Și folosește niciodată puterea pentru a face rău.

Chiar înainte de vacanța de iarnă, un vânt teribil, cu forța unui uragan, s-a abătut asupra munților. Deși am făcut tot posibilul pentru a asigura masa de pe terasă, vântul a ridicat-o și a zburat-o deasupra casei noastre, spărgând ferestrele și pereții de stuf. A zburat patru dintre țiglele grele de lut de pe marginea acoperișului nostru. Vântul este și el atât de puternic, și totuși nu l-am putut vedea venind sau plecând. La fel ca Duhul Sfânt, o putere dincolo de orice înțelegere.

Luați-vă un moment pentru a vă gândi la ce lucrări mari și minunate vedeți în jurul vostru și în voi. Unele lucruri pe care le vedem acum sunt puteri distructive, dar nu acesta a fost planul inițial. Lăudați-L pe Dumnezeu în fiecare dimineață pentru lucrările Sale mari și minunate, inclusiv pentru cele pe care le săvârșește în voi!

autor: Ardis Dick Stenbakken


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.