ÎNTĂREȘTE-ȚI INIMA!

Nădăjduiește în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ți inima și nădăjduiește în Domnul!
Psalmii 27:14

Pe tot parcursul lunii februarie, ne gândim la inimi, flori, felicitări și dragoste. Ne întrebăm cum să ne exprimăm dragostea față de ceilalți. Dar ce se întâmplă atunci când nu ne simțim iubiți și ne este teamă?

David a scris despre faptul că avea nevoie de ajutor atunci când îi era frică. Simțea teamă în inima lui pentru că regele Saul căuta să-l ucidă. În timp ce se ascundea, este posibil să-și fi amintit povești din Scriptură despre Moise și despre temerile cu care s-a confruntat și despre cum Dumnezeu a avut grijă de el. Moise scrisese: „Întăriți-vă și îmbărbătați-vă! Nu vă temeți și nu vă înspăimântați de ei, căci Domnul Dumnezeul tău va merge El Însuși cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa” (Deuteronomul 31:6). Când Iosua i-a luat locul lui Moise pentru a-i conduce pe copiii lui Israel spre țara promisă, Dumnezeu i-a spus: „Întărește-te și îmbărbătează-te! Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face” (Iosua 1:9). Dumnezeu a repetat de trei ori: „Întărește-te și îmbărbătează-te!” Ce binecuvântare găsim în Biblie, deoarece ea vorbește despre ceea ce avem nevoie în viața noastră – pace, călăuzire, încredere, mângâiere.

David a prins curaj și a scris și el despre asta. „Fii tare, îmbărbătează-ți inima și nădăjduiește în Domnul!” (Psalmii 27:14). El știa că Dumnezeu este dispus și pregătit să ne dea putere, încredere și pace sufletească, pe măsură ce trecem prin fiecare zi.

Săptămâna trecută am lucrat la un proiect pentru un prieten care a pierdut aproape totul în incendiile din California. Am vrut să împărtășesc amintiri din viața noastră împreună. Îi fac un album de amintiri cu poze. Când m-am dus să fac niște copii la magazin, mi-am dat seama că va fi scump. L-am întrebat pe managerul magazinului dacă nu cumva aveau reduceri la copiile pe care le făceam. Acesta i-a spus tinerei care mă ajuta: „Fă-i o reducere pentru aceste copii”. Am fost atât de binecuvântată! Am ajuns să plătesc mai puțin de jumătate din cât mă așteptam să plătesc!

Dumnezeu mi-a întărit inima. El ne iubește, are grijă de noi și ne ajută atunci când depindem de El. Fie ca El să vă întărească inima astăzi!

autor: Sharon Follett


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.