CALEA VEȘNICĂ

Cercetează-mă, Dumnezeule, și cunoaște-mi inima! Încearcă-mă și cunoaște-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea și du-mă pe calea veșniciei! 
Psalmii 139:23,24

M-am ridicat în picioare, uitându-mă la un cer albastru uimitor, și L-am întrebat pe Dumnezeu: „Ce să fac? Vreau să fac voia Ta, dar mă îndoiesc de mine însămi. Este lucrul la care mă gândesc ceea ce Tu ai vrea să fac? Să spun ce am pe suflet sau să tac?” Am continuat să privesc în sus și am ascultat. Mi-a trecut prin minte gândul: Nu ar fi minunat dacă Dumnezeu chiar mi-ar vorbi cu voce tare? „Becky, aceasta este calea, mergi pe ea.” La urma urmei, Biblia abordează exact acest lucru. „Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: «Iată drumul, mergeți pe el!» când veți voi să vă mai abateți la dreapta sau la stânga” (Isaia 30:21). Aceste promisiuni nu sunt doar niște cuvinte dintr-o carte. Ele sunt cuvintele lui Dumnezeu în Cartea Sa. Promisiuni care trebuie revendicate și folosite pentru gloria Sa. Ele sunt pentru fiecare generație și pentru toate vârstele, disponibile pentru toți cei care vor alege să ia în mână Cartea Sa și să le facă reale și personale.

Deși am ascultat, nicio voce nu a vorbit. Nu mi s-a dat niciun indiciu cu privire la direcția pe care să o iau. Mi-am continuat ziua, procesându-mi gândurile, continuând să ascult. L-am invitat pe Domnul să mă cerceteze, chiar să mă încerce. El îmi cunoaște inima, gândurile și motivele.

Mai târziu în acea zi, am simțit brusc că Domnul mi-a răspuns la rugăciune! Nu I-am auzit vocea, dar cu siguranță că Dumnezeu îmi răspunsese când am citit următoarele cuvinte în lecturile mele: „Când vedem suflete în afara lui Hristos, trebuie să ne punem în locul lor și, în numele lor, să simțim pocăință înaintea lui Dumnezeu, fără să ne odihnim până când nu-i aducem la pocăință. Dacă facem tot ce putem pentru ei, și totuși nu se pocăiesc, păcatul se află la ușa lor; dar noi trebuie să simțim în continuare durere în inimă din cauza stării lor, arătându-le cum să se pocăiască și încercând să îi conducem pas cu pas la Isus Hristos.”

I-am mulțumit Domnului și L-am rugat să mă îmbibe cu dragostea Sa, acordându-mi însușirile Sale divine, pentru a putea coopera cu El în a conduce un suflet prețios pe calea cea veșnică.

autor: Becky Joyner


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.