TE VOI AJUTA!

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău;  Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.
Isaia 41:10

Prietena mea cea mai bună m-a sunat într-o zi să îmi împărtășească recunoștința ei pentru dragostea veșnică a lui Dumnezeu. Într-o după-amiază, când venea acasă de la serviciu, a descoperit că unul din cauciucuri avea presiunea scăzută. Nu este nicio problemă, s-a gândit. A condus până la cea mai apropiată stație de combustibil, a umflat cauciucul și a plecat spre casă. A doua zi, în timp ce îl ducea pe fiul ei la școală, a observat că presiunea aerului din cauciuc era mai scăzută decât în seara precedentă. Nu-i problemă, și-a spus. Și-a explicat că schimbarea de temperatura și mediul au fost printre factorii care i-au afectat cauciucul. La fel ca în ziua anterioară, s-a gândit să își ducă mașina la mecanic, în pauza de prânz. Însă, prinsă în aglomerația zilei, nu a mai avut timp să ducă mașina la verificat.

În acea după-amiază, când a ajuns la mașină, cauciucul era dezumflat în mod vizibil. S-a uitat la ceas. Mecanicul închisese, și ea trebuia să meargă să își ia fiul de la școală. Nu avea alternativă. S-a dus la un PECO, a băgat aer în cauciuc și a mers să își ia băiatul. În dimineața următoare, cauciucul era complet dezumflat. Ce putea face? A spus o rugăciune rapidă, a condus către cel mai apropiat PECO, a umflat cauciucul și și-a dus fiul la școală. Apoi a condus patruzeci și cinci de minute până la service. În mod constant, verifica indicatorul digital și a observat cum cauciucul se dezumfla repede. Era preocupată, însă nu îi era teamă. Se încredea în promisiunea că Dumnezeu o va ajuta. Dumnezeu a păstrat cauciucul umflat până când a reușit să ajungă.

Mecanicul i-a dat o estimare a costului pentru înlocuirea cauciucului. Prețul părea mare, dar ce putea face? Trebuia să își repare mașina. După ce a plecat de la serviciu, a mers să își ia mașina. Mecanicul i-a dat factura. Prețul era cu 85% mai puțin decât estimarea inițială! Mecanicul reușise să repare cauciucul fără să fie nevoit să îl schimbe. Ce Dumnezeu minunat! Dumnezeu rezolvase totul. El a fost lângă ea pe tot parcursul drumului. El a fost un ajutor prezent în momentul în care a avut nevoie. Făgăduința lui Dumnezeu este foarte clară: „… căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor” (Isaia 41:10).

autor: Diantha Hall-Smith


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.