APĂRAREA TĂCUTĂ

Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine.
Romani 12:21

Într-o după-amiază, după ce am ieșit de la serviciu, am decis să opresc pentru puțin timp la un supermarket. Magazinul era deosebit de aglomerat. Am luat în grabă lucrurile de care aveam nevoie și m-am așezat la rând, la casă. Stăteam în spatele unei femei cu doi copii mici. Am întrebat-o dacă ea era ultima persoană la rând, și m-a asigurat că era ultima care ajunsese înainte de a veni eu. În timp ce așteptam, alți doi oameni au părut că se așază la rând, dar nu în spatele meu. Au format un alt rând, într-o altă direcție, dar intenționau să vină la aceleași case. Când rândul a început să se miște, ne-am poziționat ca să mergem către următoarele case disponibile. În acel moment, am auzit pe cineva în spatele meu spunând: „Mă scuzați!” Noua mea prietenă și cu mine ne-am întors să vedem cine vorbea. Era o femeie care stătea în spatele meu. A arătat direct către mine și a spus: „Hei, tu! Rândul este acolo, în spate!” A indicat finalul noului rând, unde trei sau patru persoane se strânseseră deja de când eu mă așezasem la rând.

Înainte să pot răspunde, noua mea prietenă a vorbit în apărarea mea: „Ea stă la rând dinainte de a ajunge dumneavoastră aici.”

În acea seară, am citit: „Sub o furtună de cuvinte usturătoare, defăimătoare, țineți-vă mintea ancorată în Cuvântul lui Dumnezeu. Mintea și inima să fie umplute cu făgăduințele lui Dumnezeu. Dacă sunteți tratați rău sau acuzați pe nedrept, în loc să dați un răspuns mânios, repetați-vă în minte promisiunile prețioase. «Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine.»” Ce contrast față de modul în care funcționează lumea noastră astăzi! Multe certuri, conflicte și încăierări ar putea fi împiedicate dacă am urma sfatul lui Pavel.

Asta mi-a reamintit și de marele nostru dușman, Satana. Am meditat asupra modului în care el l-a acuzat pe Iov că Îl slujea pe Dumnezeu doar datorită binecuvântărilor pe care Dumnezeu i le oferise lui și familiei sale. Isus promite să stea lângă noi în orice situație. Totuși, trebuie să ne încredem în El în orice dificultate. Psalmul 34:19 ne aduce aminte: „De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă totdeauna din ea.” Nu vrei să Îl lași pe Domnul să îți ducă El luptele astăzi și întotdeauna? Nu poți da greș niciodată.

autor: Sacha Clarke


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.