RECOLTA

Atunci a zis ucenicilor Săi: „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! Rugaţi dar pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui.”
Matei 9:37,38

În fiecare zi traversez autostrada dinspre St. Catherine către Kingston și înapoi pentru a merge la serviciu. Câmpurile întinse de trestie-de-zahăr stau drepte în timp ce mașinile se grăbesc pe autostradă. Este înviorător să privesc procesul de recoltare când zilele trec de la primăvară la vară, toamnă și iarnă; efectele anotimpurilor sunt în general aceleași, cu excepția perioadei ploilor. E nevoie de multă răbdare în timp ce privim cum soarele tropical coace fructul, îmbunătățind textura care va fi savurată de mugurii gustativi atunci când boabele de cristal ajung pe rafturile supermarketului și, în cele din urmă, pe masa din bucătărie.

Tractoarele curăță și pregătesc câmpurile, pentru că, în curând, noi răsaduri vor fi plantate. Zilnic se văd jeturi de apă care udă lanurile, iar șuvoaiele curg în râul din apropiere. Mașinăriile mari de irigat vor fi luate de pe câmp pe măsură ce săptămânile trec, plantele se maturizează, iar irigatul masiv nu mai este necesar. Lanurile se acoperă de o mare deasă de plante verzi de trestie-de-zahăr, care se unduiesc în bătaia vântului, grele, coapte și gata de recoltat. Roua de dimineață este încă proaspătă pe pământ în aerul răcoros de dimineață, în timp ce ziua așteaptă răsăritul soarelui, iar culegătorii se adună pe câmpuri, și figurile lor par mici și nesemnificative printre plantele mari de trestie-de-zahăr. Sunt puțini, iar lanurile sunt pline. Când vor reuși să își termine treaba?

Ucenicii tocmai terminaseră un tur de forță și fără îndoială erau obosiți, epuizați și terminați. Isus i-a chemat pe cei doisprezece și le-a dat putere și autoritate asupra demonilor și putere de a vindeca bolile; apoi i-a trimis să predice Împărăția lui Dumnezeu și să-i vindece pe cei bolnavi (Luca 9:1-6). Lucrarea a fost mare, așa că după această etapă Domnul a chemat alți șaptezeci și i-a trimis și pe ei doi câte doi în fiecare oraș și în fiecare loc prin care urma să treacă El (Luca 10:1). Lucrarea de recoltare continuă cu noi astăzi și, la fel ca trestia-de-zahăr, nimeni nu își mai aduce aminte de procesul de plantare, de creștere și de munca secerătorilor în timp ce ne bucurăm de cristalele dulci care se află pe masa noastră în diverse forme. Dar victoria în domeniul spiritual are loc atunci când recolta este secerată, viețile se schimbă și alți oameni ajung să Îl cunoască pe Isus Hristos ca Mântuitor personal. Să continuăm să Îl slăvim și să Îl onorăm pe Dumnezeu prin recoltare!

autor: Elizabeth Ida Cain


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.