A ÎNCEPUT CU UN CÂNTEC

Dar eu voi cânta puterea Ta; dis-de-dimineaţă, voi lăuda bunătatea Ta. Căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine, un loc de adăpost în ziua necazului meu.
Psalmii 59:16

Era Sabatul cu Cina Domnului și eu mă simțeam emoționată. Timp de mai multe luni, soțul meu fusese bolnav, însă nu știam ce să facem. A început muzica specială și, în timp ce ascultam, mi s-a întâmplat lucrul cel mai uimitor. Cântecul s-a pierdut în fundal, iar eu L-am simțit pe Dumnezeu aducându-mi aminte de toate momentele în care Isus a fost cu soțul meu și de modul în care l-a purtat prin atâtea crize de sănătate. Apoi, am văzut ceva ce simțeam că va fi în viitor, dar fusese cândva și în trecutul meu – un moment în care aveam probleme, dar Isus a fost cu mine și m-a trecut prin ele cu bine. După aceea, am auzit din nou cântecul. A fost o experiență cu totul remarcabilă. Am început să plâng când am simțit asigurarea că Dumnezeu este cu noi indiferent de problemele cu care ne confruntăm.

Cinci nopți mai târziu, am visat că soțul meu s-a ridicat din pat și a căzut. În visul meu, el mi-a spus că a uitat că nu mai are un picior! În dimineața următoare, când m-am trezit, soțul meu avea febră mare, iar piciorul lui nu arăta deloc bine. După o vizită la Urgențe, a fost internat în spital. După patru zile, i-a fost amputat piciorul drept de sub genunchi. Chirurgul a descoperit o infecție a osului care urca pe picior. După două zile de la amputare și după ce a luat antibioticele prescrise, soțul meu arăta ca un om nou! Avea culoare în obraji, zâmbea și nu mai avea dureri. L-am lăudat pe Dumnezeu că acum, după atât de multe luni în care fusese bolnav, se însănătoșea.

Știm că El mă pregătea pentru ceea ce urma să se întâmple, așa încât să pot fi în cea mai bună formă pentru omul pe care îl iubesc. Dumnezeu ne-a purtat pe parcursul acestei experiențe care a avut și piedici. La opt luni după amputare, soțul meu a putut să meargă din nou cu ajutorul unei proteze de picior. Rugăciunile și sprijinul pe care l-am primit în tot acest timp au fost o sursă de putere și de încurajare pentru amândoi.

Făgăduințele lui Dumnezeu sunt adevărate. Sunt atât de recunoscătoare că avem un Dumnezeu iubitor care nu numai că ne pregătește pentru greutățile pe care le avem de îndurat, ci ne și însoțește în fiecare moment al fiecărei zile.

autor: Jean Dozier Davey


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.