LIBER DE ÎNCURCĂTURI

Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.
Ioan 8:36

Mă plimbam prin parc într-o dimineață, când am observat un cerb cu coarnele încurcate într-o creangă. Priveam în siguranță de la distanță să văd dacă va reuși să se elibereze. Într-adevăr, cerbul s-a descâlcit, dar, câteva secunde mai târziu, a ajuns în aceeași poziție – încâlcit printre crengi. Iată-l împungând cu capul încoace și încolo, încercând să se elibereze. S-a eliberat din nou, dar a ajuns să facă înapoi același lucru.

Stăteam și dădeam din cap. De ce nu realiza cerbul acesta când este liber? M-am apropiat de o altă persoană care se plimba pe aproape și i-am arătat situația. El m-a sfătuit să lăsăm cerbul în pace, pentru că vizitatorii nu au voie să se apropie de ei; cerbul va reuși până la urmă să își dea seama ce are de făcut. M-am mai uitat câteva minute, încurajând cerbul: „Du-te, du-te, ești liber!” După ceea ce au părut a fi mai multe încurcături dureroase, cerbul a reuși, în sfârșit, să plece eliberat. „Da!” am strigat, fericită că era liber să se plimbe prin restul parcului.

Așa Se uită Dumnezeu la noi, rugându-ne să mergem liberi pe cărarea pe care ne-a arătat-o deslușit. Îl doare să ne vadă făcând aceleași greșeli din nou și din nou. Ne așteaptă cu răbdare, gata să intervină, și ne încurajează când facem ceea ce este corect.

„Încurcătură” a devenit un cuvânt-memă în 2020, când soția unui actor faimos a folosit acest cuvânt pentru a descrie o situație din viața ei. Mulți au râs de modul în care și-a ales cuvintele, inclusiv eu, dar, dacă mă gândesc, și eu am încurcăturile mele. Sunt lucruri de care ar trebui să mă îndepărtez și, chiar atunci când reușesc, uneori mă găsesc înapoi în aceeași situație. Alteori poate nici nu realizăm că suntem într-o încurcătură sau chiar mai rău, nu vedem nicio cale de ieșire.

Să ne rugăm ca Duhul Sfânt să ne lumineze pentru a ne vedea condiția, și dacă suntem încurcați, să ne rugăm pentru curajul și puterea de a ne îndepărta de încurcăturile care nu sunt bune pentru noi. Dumnezeu ne promite că putem găsi eliberarea prin Isus Hristos. Când suntem liberi, putem păși în acea libertate, acceptând-o cu adevărat și crezând că este a noastră. Îmi aduc aminte de un cântec care vorbea despre a fi ascunși în Isus – asta este singura încurcătură pe care mi-o doresc.

autor: Kimasha P. Williams


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.