CEDRU

El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care își dă rodul la vremea lui și ale cărui frunze nu se veștejesc; tot ce începe duce la bun sfârșit.
Psalmii 1:3

Giganticul cedru cu rețeaua lui de crengi și frunze de un verde proaspăt a stat pe marginea drumului mulți ani. Coroana lui le făcea umbră trecătorilor care aveau nevoie de odihnă și să se adăpostească de soarele dogoritor.

A venit iarna și părea ciudat să îl vezi gol. Șase luni l-am urmărit în expectativă. Apoi mi-am dat seama că cineva a aprins un foc în scorbura trunchiului pentru a-l omorî. În fiecare zi, m-am întrebat de ce ar vrea cineva să ne lipsească de umbra pe care o făcea mașinii în timpul zilei. A trecut timpul și, chiar înainte de Paște, a plouat timp de două săptămâni.

A trecut Vinerea Mare și în ziua Paștelui am fost surprinsă să văd muguri mici care își făceau apariția pe copacul despuiat de frunze. Pe parcursul săptămânii care a urmat, copacul și-a îmbrăcat haina de verdeață și și-a fluturat frunzele și ramurile în văzduh, ca și cum Îl lăuda pe Dumnezeu. Când i-am povestit soțului meu, el a exclamat: „Este dimineața învierii și Dumnezeu a înviat copacul pentru a-i face de rușine pe cei care au vrut să îl distrugă.”

În Psalmul 1, David îi aseamănă pe cei neprihăniți cu „un pom sădit lângă un izvor de apă”. Așa a fost și cu cedrul.

În Marcu 11:12-14, Isus emite o judecată asupra smochinului neroditor. În loc să dea smochine mature timpurii primăvara, el avea doar frunze. Acest pom trebuia să dea roade primăvara și vara, dar primăvara privitorii au văzut la el doar o grămadă de frunze. Aparent promitea roade, dar era un pom fățarnic, așa că Isus l-a blestemat și ucenicii s-au minunat să vadă cum acest pom mare s-a uscat de la rădăcină în sus.

Tu ce fel de pom ești? Te asemeni cu cel plantat lângă un râu și care va aduce rod? Sau te asemeni cu smochinul neroditor care dă doar frunze, dar nu face niciun rod? Dacă simți că te asemeni mai mult cu cedrul și că focul distrugerii te arde de la rădăcină și frunzele tale spirituale cad, nu îți pierde speranța. Vine dimineața învierii și vei primi o viață nouă pentru a da roadele din Galateni 5. Dacă ești tăiat, fie ca lumina influenței tale să continue să strălucească pentru ca toți ceilalți să ajungă să Îl cunoască pe Hristos ca Mântuitor al lor.

autor: Bula Rose Haughton Thompson


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.