SPERANȚA PROMISĂ

Căci Însuși Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va coborî din cer și întâi vor învia cei morți în Hristos. Apoi, noi, cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți toți împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh;  și astfel vom fi totdeauna cu Domnul. Mângâiați-vă dar unii pe alții cu aceste cuvinte.
1 Tesaloniceni 4:16-18

Soțul meu doarme acum în Isus. Data 5 aprilie 2019 a fost ziua în care și-a încheiat alergarea. Această dată va rămâne pentru totdeauna în mintea mea ca o zi de mare tristețe, dar o zi de ușurare. S-au dus și suferințele, durerile și anxietatea lui. Au fost înlocuite de acel somn binecuvântat, care este partea celor care Îl cunosc și iubesc pe Isus.

Acum, eu încep un nou capitol în viața mea. Parte a acestei noutăți a unei vieți schimbate pentru mine va fi să fac față acestei pierderi uriașe. În loc să mă îngrijesc intensiv de Melvin și nevoile lui, acum am timp – și timpul este un mare dar. Faptul că nu îl mai am pe Melvin ca să stau cu el este o tristețe fără măsură, dar am speranța binecuvântată a reînnoirii la venirea lui Isus pentru a ne lua pe toți acasă, să trăim cu El pentru vecie. Această viață este doar o clipă în comparație cu ce îi așteaptă pe cei care Îl iubesc pe El și Cuvântul Său.

Astăzi este Vinerea Mare. Este o zi sărbătorită de o mare parte din creștinătate ca fiind ziua în care Isus a plătit datoria supremă pentru toate păcatele noastre. Nu vom înțelege niciodată această dragoste, agonia răstignirii, harul care este cu totul străin minții noastre firești, dar credem și sperăm. Recunoștința noastră pentru viața Lui este nemăsurată. Acest har este fără limită, de neînțeles; totuși, este la dispoziția noastră în măsură bogată, pentru ca, într-o zi, să putem trăi pe pământul făcut nou.

Cu fiecare zi care trece ne este dată putere pentru a rezista. Ne este dată putere sfântă nelimitată pentru a trăi așa cum dorește Isus. Astfel putem înțelege această putere care vine din a iubi și a împărți ce avem cu cei pe care îi iubim, impactul lor asupra vieții noastre și dorința comună de a fi împreună pentru totdeauna în veșnicii. Mă țin strâns de această cunoaștere, această făgăduință, de încurajările din Cuvântul sfânt al lui Dumnezeu și mă prind de jertfa pe care Isus a adus-o pentru noi toți, ca să ne înălțăm mai presus de grijile acestei lumi și să trăim cu El pentru totdeauna atunci când va reveni pentru a ne răscumpăra.

autor: Grace A. Keene


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.