DEVENIND BLÂNZI

Ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul!
Matei 5:5

În lumea de astăzi, îndrăzneala femeilor este o trăsătură foarte admirată. A reuși să „bați și tu palma” și să „citești” pe cineva, în special ca femeie de culoare, pare să fie ceva de admirat. Probabil că toate am văzut cum Real housewives (nevestele din reality-show-uri) se comportă la TV. Oare aceasta să fie frumusețea adevărată?

În 1 Petru 3:4, Pavel spune că adevărata frumusețe este un duh blând și smerit. Asta admiră Dumnezeu cel mai mult.

Aceasta este o învățătură importantă, în special dacă ești singură sau divorțată și vrei să te căsătorești. Cel mai înțelept bărbat care a trăit a spus că este mai bine să stai pe colțul acoperișului decât cu o femeie cicălitoare într-un palat. Uau! Pot să recunosc faptul că una dintre supărările majore din prima mea căsnicie provenea din faptul că îmi efeminam soțul; îi reaminteam constant de diplomele mele și de discernământul meu spiritual prin atitudinea mea. Acest lucru l-a făcut să caute onoare în brațele altei femei (nu este o scuză). Un lucru pe care trebuie să îl înțeleagă femeile este că bărbații au nevoie de respect la fel de mult cum avem noi nevoie să fim iubite și prețuite. Ei au nevoie să fie prețuiți, pentru ei asta înseamnă dragoste. Eu am fost o nebună care și-a distrus casa (căsnicia) cu propriile mâini și cu gura printr-un ciclu toxic de dezonoare, lipsă de bunătate și fapte lipsite de iubire.

Ceea ce spun acum poate că pentru unele dintre voi este greu de citit. Multe se vor simți ofensate. Cred că teama noastră este să nu se profite de noi și să nu devenim un preș. Să nu uităm că Dumnezeu este Răzbunătorul nostru și El Se va ocupa de cei care încearcă să profite de cei blânzi. Și eu am o inimă rebelă încă de când eram mic copil. Din fire, am fost o persoană ambițioasă și am avut calități de lider, calități bune pe care diavolul a încercat să le pervertească. Pentru mine a fost greu să accept persoane cu autoritate deoarece, în adâncul sufletului meu, îmi doream să am eu autoritate. Dar mi-am dat seama că aveam nevoie de temperanță și blândețe. Am învățat că a fi blând și smerit nu diminuează cu nimic ceea ce ne-am născut să fim. Isus este blând și smerit cu inima și noi trebuie să fim ca El.

Haideți să învățăm de la Hristos să fim blânde și smerite cu inima! Să ne îndeplinim responsabilitățile cu bucurie, perseverență și dedicare; să considerăm că este o mare cinste să slujim celorlalți, dar mai important, să slujim Dumnezeului universului. Nu uitați, cei blânzi vor moșteni pământul!

autor: Raschelle McLean


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.