ASIGURARE PENTRU VIAȚA SPIRITUALĂ

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.
Ioan 3:16,17

Am citit cândva o poveste despre o femeie care i-a împrumutat prietenei ei un lanț de aur foarte scump pentru o petrecere de Ziua Îndrăgostiților. Când a ajuns acasă, aceasta și-a dat seama că îi lipsea colierul. L-a căutat peste tot, dar nu l-a găsit. Îngrozită, tremurând, cu un profund sentiment de vinovăție, rușinată și confuză, ea a hotărât să nu îi mărturisească prietenei ei acest lucru și a ales să întrerupă orice legătură cu ea. A căutat un colier asemănător și a descoperit că o costa o sută de mii de dolari. Îngrozită, și-a vândut casa și a reușit să plătească prima tranșă pentru a cumpăra colierul. Ea s-a mutat apoi în alt stat, departe de prietena ei. Fiind o persoană integră, ea a lucrat ture duble și s-a angajat în mai multe locuri, lucrând zi și noapte – peste șaizeci și cinci de ore pe săptămână, timp de cincisprezece ani și, astfel, a reușit să achite integral colierul.

Foarte agitată, ea și-a vizitat prietena pentru a-i înapoia colierul. Anii de trudă și-au lăsat amprenta asupra trupului ei și prietena ei nu a mai recunoscut-o. Rămasă fără cuvinte, prietena ei a întrebat-o totuși de ce nu a mai luat deloc legătura cu ea. Ea i-a mărturisit că acel colier era asigurat și deja primise toată suma de la compania de asigurări. Toți acei ani de trudă asiduă, vină, rușine și distanțare nu au fost deloc necesari. Datoria fusese deja acoperită.

Uneori, când facem greșeli în viața personală, suntem îngroziți, speriați, ne simțim vinovați, rușinați și confuzi. În vina și rușinea noastră, noi ne ascundem de Dumnezeu în loc să comunicăm cu El prin rugăciune și mărturisire. Dumnezeu, în toată bunătatea Sa, a plătit deja prețul; viețile noastre sunt asigurate de crucea Lui. Darul Său este neprețuit și a fost plătit pe deplin. Noi trebuie doar să cerem dreptul de asigurare, care nu ne costă nimic. Trebuie să dăm dovadă de credință ca poliță de asigurare.

Biblia este contractul nostru pentru asigurarea de viață și trebuie să o studiem zilnic cu atenție. Acest contract îl semnăm în credință. Când ne predăm pe noi înșine zilnic în rugăciune și cerem iertare, în mila Sa, El ne iartă și ne răscumpără din orice nelegiuire, oferindu-ne darul suprem al vieții, o poliță de asigurare pentru viața spirituală cu recompense veșnice.

autor: Suhana Chikatla


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.