BINECUVÂNTAREA PENELOR DE CURENT

Mă veți căuta, și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima.
Ieremia 29:13

Ture de câte optsprezece ore fără energie electrică, de la 4 dimineața la ora 23, în fiecare zi. Asta era noua mea realitate. Seceta care afecta barajul unde se producea mare parte din energia electrică a țării a dus la un deficit major, motiv pentru care furnizorul de energie a impus pene de curent alternative.

Nu era deloc distractiv, dar, pe măsură ce zilele treceau, mi-am dat seama că stilul meu de viață s-a schimbat în bine. Studiam Cuvântul lui Dumnezeu și mă rugam mai mult. Am avut timp să scriu în jurnal, și să curăț mai bine covorul din sufragerie.

Adesea, m-am rugat și I-am cerut lui Dumnezeu să îmi descopere metode de a petrece mai mult timp cu El. Și El a răspuns rugăciunii mele într-un mod neașteptat – lăsându-mă fără energie electrică. Deși acum trebuia să trudesc mai mult pentru a-mi îndeplini sarcinile zilnice, mă trezeam în toiul nopții pentru a călca rufe, foloseam butelii cu gaz pentru gătit și lămpi solare pentru iluminat, în sufletul meu era pace, deoarece acum petreceam mai mult timp cu Mântuitorul.

Fără programe TV douăzeci și patru de ore pe zi, fără reality-show-uri și fără serii televizate pe care să le urmăresc cu nesaț, parcă aveam mai mult timp. Faptul că economiseam bateria de la telefon mă făcea să îmi limitez timpul petrecut pe rețelele sociale. Acum aveam mai mult timp pentru lucrurile importante.

Atunci, m-am gândit că un lucru simplu, precum energia electrică, poate să îți fure timpul petrecut cu Dumnezeu. Acea perioadă mi-a deschis ochii să văd seceta spirituală, faptul că a fost nevoie de o criză națională de energie ca eu să îmi fac timp pentru Dumnezeu și să acord prioritate scrisului.

Dorința lui Dumnezeu este să petrecem mai mult timp cu El. În acele momente prețioase suntem reînnoiți când avem părtășie cu El. Dorința Sa arzătoare este să petrecem timp cu El, să ne aprofundăm simțămintele față de El. Caracterele noastre sunt transformate pentru a ne asemăna cu El atunci când alungăm păcatul și spiritul lumesc. Este momentul să acceptăm invitația Lui: „Opriți-vă și să știți că Eu sunt Dumnezeu!” (Psalmii 46:10). Te îndemn să îți iei timp să studiezi Biblia, să te rogi și să le slujești celorlalți, să Îl lași pe Dumnezeu să ți Se descopere.

Nu lăsa ca lucrurile mărunte ale acestei lumi să te împiedice să Îl cauți astăzi!

autor: Shylet Chabata


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.