SĂ IERT ASEMENEA LUI

Însă lucrurile care pentru mine erau câștiguri le‑am considerat o pierdere, de dragul lui Cristos. Ba mai mult, le consider pe toate ca fiind o pierdere față de valoarea mult mai mare a cunoașterii lui Cristos Isus, Domnul meu, de dragul Căruia am suferit pierderea tuturor lucrurilor și pe care le consider niște gunoaie, ca să‑L câștig pe Cristos și să fiu găsit în El, nu având o dreptate a mea, care vine din Lege, ci una care vine prin credința în Cristos: dreptatea care vine de la Dumnezeu pe baza credinței. Doresc să‑L cunosc pe El și puterea învierii Lui și părtășia suferințelor Lui și să devin ca El în moartea Lui, pentru ca astfel să ajung, cumva, la învierea dintre cei morți.
Filipeni 3:7-11 – NTR

Cât îmi doresc să pot și eu ierta așa cum iartă Dumnezeu. În schimb, eu discut din nou și din nou despre greșelile și defectele mele. Uneori, îmi este mai ușor să îi iert pe ceilalți decât să mă iert pe mine. Ba chiar ajung în punctul în care spun: „Chiar așa? Am ajuns din nou aici?” Tânjesc să mă asemăn mai mult cu Isus. El alege să dea uitării…, să nu privească niciodată înapoi. El alege să NU Se întoarcă în același loc (să reamintească păcatul de care eu m-am pocăit) și am încredere că El este tot ceea ce spune că este. Acele păcate pentru care mi-am cerut iertare lui Dumnezeu sunt aruncate în cele mai mari adâncimi ale mării. Au dispărut. S-au șters.

Ni se spune că Satana este „acuzatorul fraților”, adică Satana va încerca să ne convingă că Dumnezeu nu ne-ar putea iubi niciodată. Noi avem nevoie să depistăm aceste gânduri ca fiind minciuni și în schimb să alegem să credem ce spune Dumnezeu. Ceea ce spune Dumnezeu în Cuvântul Său (Biblia) este mai adevărat decât orice am putea simți sau gândi. Isus a spus că cei care își clădesc viața pe Cuvântul Său sunt cei a căror viață va rămâne puternică și în siguranță, capabilă să îndure orice (vezi Matei 7:24-27). Una din relatările mele preferate este cea în care Isus era cu barca împreună cu ucenicii și în jurul lor era o furtună puternică. Când am simțăminte de îndoială, atunci furtuna vuiește. Lăudat fie Domnul că El niciodată nu pleacă de lângă mine. El este acolo când eu am îndoieli. El mă ține și mai aproape și dorește să mi Se descopere tot mai mult.

Dacă te-ai rugat ca Dumnezeu să te ierte și să vină în viața ta – ești iertată! Așa spune Cuvântul Său. Mulțumește-I pentru iertarea Sa și începe să te bucuri de o relație sigură cu El. Doar El poate schimba anumite aspecte din viața ta care nu sunt în conformitate cu dorința Lui pentru tine. Textul din 1 Corinteni 1:9 spune: „Credincios este Dumnezeu, prin care ați fost chemați la părtășia cu Fiul Său, Isus Cristos, Domnul nostru” (NTR).

autor: Joey Norwood Tolbert


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.