IERTARE PLINĂ DE IUBIRE

Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare și să găsim har, pentru ca să fim ajutați la vreme de nevoie.
Evrei 4:16

Noi eram foarte prinși în conversație în timp ce Steve își lustruia motocicleta. Nepoata noastră, Charlotte, și mama ei au intrat în garaj. Nepoțica noastră are toată energia unui copil de patru ani. Ea a început să ne povestească și tot timpul s-a învârtit în cerc în jurul motocicletei și în jurul nostru. Apoi, i s-a făcut sete. Știind că bunicul ei ține sticle de apă mici în frigiderul din garaj exact pentru o astfel de nevoie, ea a deschis ușa și s-a servit singură. Am ajutat-o să deschidă capacul sticlei și apoi a băut cu nesaț. Apoi, și-a continuat poveștile, punând sticla la subraț.

Dintr-odată, sticla de apă a alunecat și a aterizat pe jos. Ea privea șocată în timp ce lichidul din sticlă se scurgea pe ciment. Am pus repede mâna pe sticlă și i-am dat-o înapoi. Agitată, privirea ei cerceta fețele noastre. „Este în regulă”, am spus, „nu s-a supărat nimeni pe tine.” Atunci s-a mai liniștit. Eu și mama ei am zâmbit.

Apoi, și-a dat seama că Steve nu reacționase deloc la năzbâtia ei. „Trebuie să îi spun și bunicului”, a șoptit ea. Îndreptându-se spre locul în care bunicul ei își lustruia motocicleta, ea a arătat cu mâna spre baltă. „Uite, bunicule, eu am făcut asta.”

El i-a zâmbit și a spus: „Se va usca.”

„Da”, a zâmbit ea.

Cât de frumos! Cum ar fi dacă atunci când noi greșim, am reacționa la fel ca Charlotte? Ea știa că eu și mama ei nu eram supărate, dar a trebuit să controleze ce credea și cel al căruia era garajul. Ea a arătat spre balta făcută de ea fără teamă și fără să se scuze. A putut accepta responsabilitatea datorită încrederii în bunicul ei, că acesta o va iubi și o va ierta negreșit.

Aceasta este încrederea pe care noi o avem în Mântuitorul nostru. Inevitabil mai facem și greșeli. Încercăm să îndreptăm lucrurile cu cei din jur, să obținem iertarea lor. În cele din urmă mergem înaintea lui Dumnezeu și mărturisim ce am făcut.

Aici vedem harul Domnului nostru. El nu așteaptă ca să ne mustre și să ne pedepsească. El ne-a iertat. El ne asigură că totul este în regulă între noi. Noi nu ne-am pierdut locul în inima Lui nici măcar pentru o clipă. Mărturisirea doar ne oferă pacea minții pentru a rămâne aproape de El.

autor: Ann Trout


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.