ÎMBRĂȚIȘĂRI DE LA DUMNEZEU

… Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi.
Filipeni 1:6

În timp ce-mi petreceam timpul cu Isus în acea dimineață, m-am uitat la măsuța mea și am văzut șase cărți pe ea. Mi-am dat seama că fiecare avea un semn de carte. Unele aveau semnul la jumătatea cărții, altele la o treime, iar altele, aproape de sfârșit. Oh! Chiar am început să citesc toate aceste cărți și nu am terminat nici măcar una? După un mare oftat de neplăcere și vinovăție, am luat fiecare carte în parte și m-am gândit: Pe care ar trebui să o termin prima? M-am hotărât că ar trebui să o termin pe cea pe care mi-o împrumutase cu ceva timp în urmă cineva din grupul meu de la biserică. Îmi amintesc că am deschis cartea și am observat că persoana care mi-o împrumutase subliniase practic toată cartea, arătând cât de mult îi plăcuse. Așa că am început să o citesc din nou și, surpriză! Următorul capitol de citit era exact un răspuns la o rugăciune înălțată în acea dimineață. Acum îmi vorbea tare și clar. Am știut că aceasta era o îmbrățișare de la Dumnezeu.

Uneori ne examinăm viața și vedem doar haos, proiecte nefinalizate, eșecuri și obstacole care ne distrag atenția de la drum. Dar, uneori, este bine să facem un pas în spate, să ne privim viața și să regândim lucrurile. Poate să fie ceva atât de mic, încât să te hotărăști să termini ce ai început. Dumnezeu nu ne-a părăsit! Chiar și în mijlocul haosului, El este prezent cu un cuvânt de încurajare, cu o îmbrățișare sau cu o îmboldire blândă. Indiferent unde te afli, El te vă poate duce mai departe cu dragoste și încurajări.

„Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:6). Aceasta este cu adevărat o declarație de credință! Pune-ți numele în această făgăduință. Dacă ai primit Evanghelia lui Isus Hristos, El a început o lucrare bună în tine. În timp ce petreci timp cu El în fiecare zi – citind Cuvântul Său, rugându-te și trăindu-ți viața împreună cu alți credincioși – El va completa lucrarea bună în tine, până va veni. Fii sigură de acest lucru!

Nu mă voi îngrijora prea mult de cărțile pe care le-am început și nu le-am terminat. Până la urmă le voi termina de citit. În schimb, mă voi trezi în fiecare dimineață și Îl voi lăuda pe Dumnezeu pentru ce a început și va duce la bun sfârșit!

Isus al meu este credincios.

Lee Lee Dart


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.