PERSPECTIVA UNUI COPIL

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.
Isaia 41:10

Timp de mulţi ani au venit în mintea mea lucruri și evenimente exact așa cum sunt în mintea unui copil mic. Anumite lucruri păreau prea mari și imposibile din acea perspectivă. M-am născut și am trăit primii ani de viață într-un sătuc în nordul Indiei. Este cel mai fierbinte loc de pe pământ. Cel puțin așa gândeam eu. Familia noastră trăia într-o zonă retrasă, având în vecinătate doar alt cartier. Cartierul nostru era înconjurat de un zid foarte, foarte înalt. Din nou, așa gândeam eu. După ce am devenit adult, am vizitat din nou primul meu cămin din nordul Indiei. Spre amuzamentul meu, zidul era de doar un metru înălțime! Am fost atât de uimită, încât l-am întrebat pe bărbatul care mă însoțea – un prieten cu care crescusem în acel sătuc – dacă era zidul de atunci. El m-a asigurat că era același. M-am hotărât să sar acel „zid foarte, foarte înalt”. Cu un picior sprijinit pe pământ, celălalt aproape atingea pământul în partea cealaltă, iar eu am doar 1,57 metri înălțime! Și probabil că sătucul nu este situat în cel mai fierbinte punct de pe pământ.

Uneori, noi, oamenii, nu depășim niciodată acea perspectivă copilărească, așa cum o aveam eu despre acel zid foarte, foarte înalt. Suntem înclinați să gândim că multe lucruri sunt mult prea mari sau imposibil de realizat. Suntem nesiguri de noi înșine și manifestăm incertitudine cu privire la multe alte lucruri. Zidurile noastre sunt prea înalte. După cum perspectiva mi s-a schimbat după vizitarea locului natal, tot astfel gândirea mea s-a schimbat pe măsură ce m-am apropiat mai mult de Dumnezeu și m-am maturizat în umblarea mea creștină. Am învățat că trebuie să nu-mi mai privesc viața și problemele ca un copil (sau ca un adult anxios) care nu vede nicio cale de ieșire, nicio modalitate de a escalada acel zid foarte, foarte înalt. Mi-am întors privirea spre Isus Hristos, și toate lucrurile au devenit posibile prin El.

Indiferent cât de dificilă, înaltă sau mare este problema, Isus ne facilitează depășirea obstacolului care ne stă în cale. Ne ajută să escaladăm situația sau să trecem pe sub ea, și uneori ne ridică și ne poartă prin ea în brațele Sale puternice. A fi purtat pe brațele Lui – aceasta este noua mea perspectivă.

Nancy A. Mack


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.