ÎNDEMNUL

Iar dacă vă veți întoarce fie spre dreapta, fie spre stânga, veți auzi înapoia voastră o voce, zicând: „Aceasta este calea! Mergeți pe ea!”
Isaia 30:21, NTR

Într-un Sabat de primăvară m-am trezit, dimineața devreme, sub razele blânde de soare, care se strecurau prin fereastră. Era o plăcută și așteptată schimbare după câteva zile de ploaie. Era un Sabat special, pentru că fusesem programată să cânt la biserică. Totuși, în timpul devoțiunii de dimineață, am avut îndemnul neașteptat, dar clar, că trebuie să mă urc în mașină și să mă deplasez într-un oraș din apropiere, în direcția opusă bisericii

Nu are niciun sens, m-am gândit. De ce să merg acolo acum, când trebuie să mă pregătesc ca să merg la biserică? Dar, și după micul dejun, gândul acela nu dispăruse. În cele din urmă m-am hotărât să ascult de îndemnul primit și să fac un drum cu mașina, mai ales că era o zi atât de frumoasă.

În timp ce mă îndreptam spre un oraș mic din apropiere, am văzut o mașină oprită pe marginea drumului. Când am depășit-o, am observat că două doamne coborau din ea, așa că am tras pe dreapta și le-am întrebat: „Aveți nevoie de ajutor?”

„Da!” au răspuns ele. „Ni s-a stricat mașina azi-noapte. Era foarte târziu, așa că ne-am decis să dormim în mașină și dimineața să încercăm să găsim pe cineva care să ne ajute. Ne-am rugat lui Dumnezeu să ne ferească de rău și să ne ajute să primim ajutor.”

„Uite”, am spus eu, „știu de o benzinărie care are și un mecanic auto, în orașul în care locuiesc. Vreți să mergeți cu mine acolo?” Doamnele au urcat bucuroase în mașina mea. Am ajuns la benzinărie și, curând, mecanicul a putut să remorcheze mașina lor ca să o ducă în atelierul lui pentru a o repara.

Le-am explicat doamnelor că eu trebuie să merg la biserica mea ca să cânt în cadrul serviciului de închinare. Ele au înţeles. Când am ajuns la biserică, deja se terminase Şcoala de Sabat. După ce am cântat la biserică, m-am întors la benzinărie ca să văd ce mai fac noile mele cunoștințe. Mecanicul tocmai terminase de reparat mașina. Doamnele au fost extrem de recunoscătoare că am oprit ca să le ajut și mi-au mulțumit mult. Le-am spus: „Dumnezeu a fost Cel care a răspuns rugăciunilor voastre pentru ajutor. Eu sunt bucuroasă că El m-a folosit ca să fiu o binecuvântare și un ajutor pentru voi.” Doamne, ajută-ne întotdeauna să răspundem îndemnurilor Tale divine.

Christa White Schiffbauer


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.