DUMNEZEU MĂ VEDE

Isus, când l-a văzut zăcând, şi fiindcă ştia că este bolnav de multă vreme, i-a zis: „Vrei să te faci sănătos?”
Ioan 5:6

Soțul meu mi-a oferit ceva ce doream de o vreme – programul Logos Bible. Încă învăț cum să caut pe pagina principală, prin bibliotecă și în tonele de resurse, însă este foarte captivant! Ori de câte ori aud pe cineva explicând în mod critic un text, simt dorința puternică de a cunoaște și eu Biblia în felul acela. Întotdeauna mi-a plăcut să iau un verset biblic și să meditez asupra lui. Îmi aduc aminte când am început pentru prima dată să vorbesc în public, am fost foarte încântată de descoperirile mele. Într-o ocazie, l-am văzut pe dr. Benjamin Reaves (președintele colegiului nostru din acea vreme) ieșind din autoturismul lui și îndreptându-se spre birou. M-am grăbit să discut cu el despre angajamentul meu de a vorbi în public și despre ce am învățat. Mi-a zâmbit și s-a arătat interesat despre ce-i spuneam. Îmi aduc aminte cuvintele lui: „Roade tot!” Adică obține orice fărâmă de semnificație posibilă din pasajul respectiv.

Cuvântul lui Dumnezeu are multe lecții pe care putem să le descoperim și să le aplicăm în viața zilnică. Așa stau lucrurile și în cazul versetului de mai sus și a întrebării pe care Isus a pus-o omului bolnav, înainte să îi poruncească ceva. Minunea aceasta este a treia dintre cele consemnate de Ioan. Slăbănogul habar nu avea cine era Isus, când Acesta a venit să-i pună întrebarea: „Vrei să fii sănătos?” Și nu știa nici despre minunile pe care le făcuse Domnul Isus.

De ce l-a ales Domnul pe acest bărbat? Erau mulți oameni invalizi, orbi și disperați în acea zi, la scăldătoarea Betesda, „casa milei”. Cum de l-a observat Domnul Isus pe acest om într-un loc atât de aglomerat? El nu ceruse să fie vindecat. Deoarece am vrut să înțeleg mai bine, am continuat să „sap” și Duhul Sfânt mi-a adus aminte de întâmplarea cu văduva din Nain. În acea mulțime din cetatea Nain, Biblia spune că „Domnul… a văzut-o” (Luca 7:13) și a avut milă de ea. Sunt încurajată, deoarece acest text mă ajută să înțeleg că Isus mă vede și că dorește să facă imposibilul și în viața mea. Lucrând pentru alții, poate vă întrebați dacă Isus vă vede, în special când viața vă pune la probă și vă confruntați cu ceva care pare să fie un obstacol imposibil de depășit.

Tată, Îți mulțumesc pentru asigurarea că Tu vezi și știi unde mă aflu și cu ce mă confrunt zi de zi. De fiecare dată când deschid Cuvântul Tău și caut să-l înțeleg, mă descopăr tot mai mult atrasă spre Dumnezeu, care mă vede.

Shirley P. Scott


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.