ÎNAINTE ȘI ÎNAPOI

Ca nişte buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit. (…) Pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, ale căruia sunt slava şi puterea în vecii vecilor! Amin!
1 Petru 4:10,11

Îmi place să înot în fiecare dimineaţă. Deşi este o modalitate bună de a face mişcare, în special când pământul este îngheţat şi vântul rece, pentru mine tururile de bazin sunt plictisitoare. Înainte și înapoi! Este o sarcină grea. Înainte și înapoi!

Obișnuiam să număr tururile de bazin ca să fiu sigură că-mi ating obiectivul, dar deseori uitam dacă sunt la turul douăzeci și cinci sau douăzeci și nouă. Acum am ales o altă metodă, înot pe o durată determinată de timp. Înainte și înapoi! Înainte și înapoi! Deși sistemul meu mai nou este mai puțin supărător, nu face tururile mai distractive.

Într-o dimineață mohorâtă de ianuarie, cu viscolul bătând în geam, m-am luptat să ies din pijamalele calde și să merg la bazin. Desigur, afară e frig! Desigur, tururile de bazin sunt plictisitoare. Dar hai să o facem!

Mi-am luat în grabă geanta cu echipamentul, m-am încălțat cu ghetele de iarnă și mi-am târât picioarele spre mașină. La sală, mi-am aruncat haina pe o bancă și m-am gândit să mă întorc acasă. Nu, voi înota, am spus eu hotărâtor. Înainte și înapoi! Este plictisitor. Dar asta nu mă va opri. Înainte și înapoi!

Mi-am pus ochelarii de înot și am intrat în apă. Brrrrr! Era mai rece ca de obicei. A trebuit să înot din greu ca să mă încălzesc.

Înainte și înapoi. Înainte și înapoi, repetam în gând cu hotărâre, în timp ce trăgeam tare ca să-mi ating obiectivul.

Ajungând la capătul îndepărtat al bazinului, am văzut o rățușcă galbenă din plastic, așezată la nivelul ochilor, pe marginea bazinului, zâmbind la mine.

Cine a pus-o acolo? m-am întrebat mirat. I-am zâmbit și eu, mi-am făcut turul și m-am întors. Frustrarea dispăruse.

Înainte. Un zâmbet. Înapoi.

Am înotat bucuroasă, pentru că acea rățușcă mă saluta de fiecare dată când terminam un tur de bazin, învingându-mi încă o dată plictiseala.

La ultima tură, mi-a venit în minte o întrebare: Aș putea fi asemenea acelei rățuște? Aș putea să fiu acolo pentru alții, să-i încurajez, să le ofer sprijinul meu, să le schimb viața?

Denise Dick Herr


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.