GHIDAREA UNUI COPAC

Înverzește iarăși de mirosul apei și dă ramuri de parcă ar fi sădit din nou.
Iov 14:9

Stăteam lângă poarta școlii primare a nepoatei mele, Soffia. Stăteam în picioare, încercând să îmi păstrez echilibrul în ciuda vânturilor puternice din Santa Ana, care doreau să mă doboare. De îndată ce m-am stabilizat, am observat lângă mine un copac înalt, plantat recent. Nu îmi puteam da seama ce soi de pom era pentru că de abia reușea să stea în picioare, fără frunze, cu greu se clătina, nu conta cât de puternic era vântul. Din fericire pentru copac, acesta era înconjurat în trei părți de niște stâlpi rezistenți de lemn, care erau legați fiecare de trunchiul firav al copacului și apoi legați unul de celălalt pentru a crea un cerc în jurul stâlpilor, dorind astfel să fie sigur că pomul creștea drept și înalt. Privind la acel copac mi-am amintit de multele referințe biblice în care oamenii sunt comparați cu niște copaci. În Psalmul 1 citim că omul care își găsește desfătarea în Domnul „este ca un pom sădit lângă un izvor de apă” (vers. 3).

Și iată-mă pe mine, stând în fața unei școli. M-am întrebat: Ce anume ne-ar putea oferi asigurarea că aceștia cresc drepți, înalți și sănătoși? Este nevoie de apa iubirii din partea părinților grijulii care își călăuzesc odraslele pe baza Cuvântului lui Dumnezeu și mai avem nevoie de Trinitatea cerului: Dumnezeu-Tatăl, Dumnezeu-Fiul și Dumnezeu-Duhul Sfânt. Acești trei stâlpi de susținere vor face ca pomul să nu își piardă traiectoria.

Iov a fost asemenea unui copac bine udat, a crescut drept și puternic și și-a strâns copiii la umbra credinței lui. Dar, într-o zi, copacul a fost zdruncinat până la rădăcină și părea că acest copac uriaș a fost doborât la pământ pentru totdeauna. Dar Iov a înțeles că un copac care a fost călăuzit de Cuvântul lui Dumnezeu și de credința lui Isus nu poate rămâne căzut multă vreme.

„Căci când este tăiat odrăslește din nou…

înverzește iarăși de mirosul apei

și dă ramuri de parcă ar fi sădit din nou” (Iov 14;7,9).

Doar „mirosul apei” va revigora butucul copacului și curând își va continua creșterea, mai drept și mai înalt decât oricând înainte, pentru că se merită să investim timp și grijă în a ghida un copac să își atingă potențialul maxim.

Lourdes E. Morales-Gudmundsson


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.