RECALCULARE DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă și-ți zic: „Nu te teme de nimic, Eu îți vin în ajutor!”
Isaia 41:13

S-a mai întâmplat și înainte. Cu GPS-ul sau harta de pe telefon pornită, pornim la drum spre destinație doar pentru a descoperi că undeva, pe traseu, este un accident sau un drum în lucru care nu ne permite să mergem pe traseul obișnuit. Programul de navigație semnalează că recalculează pentru a ne arăta cea mai bună rută alternativă. Nu întotdeauna suntem bucuroși să aflăm de schimbarea de plan – și uneori de întârziere –, dar nu prea avem altă opțiune, așa că ne ajustăm planul și mergem mai departe.

La fel a fost când pandemia de COVID-19 a lovit lumea noastră, națiunea noastră, apoi orașul nostru și, într-un final, chiar și comunitățile noastre! Pentru siguranță a trebuit să ne reajustăm gândirea și să ne schimbăm activitățile normale, chiar și planurile pe termen lung, în lumina pandemiei din 2020. Suntem incomodați de închiderea școlilor, afacerilor și bisericilor și suntem dezamăgiți că evenimentele speciale au fost anulate – și orice adunare cu mai mult de zece persoane. Dar pentru că trăim vremuri nesigure, ne adaptăm pentru a ne supune și pentru a merge mai departe, așa cum s-a sugerat. „Stai acasă” și „distanțarea socială” sunt concepte noi pe care trebuie să le punem în practică deoarece siguranța familiilor noastre și a fiecărui cetățean din țara noastră este cea mai importantă.

Unii își pun întrebări: Ce se întâmplă în lumea noastră? Această pandemie este ceva ce am putea aștepta aproape de sfârșitul timpului? Fără îndoială, oamenilor le este teamă. De ce, nu sunt foarte siguri, dar acțiunile lor confirmă acest lucru când se așază la coadă pentru a face provizii de hrană, apă și alte articole necesare. Și noi, care credem că Dumnezeu este la cârmă, uneori avem momente în care suntem cuprinși de teamă. Dacă nu este teama de COVID-19 cu siguranță este teama de altceva. Haideți să ne înarmăm cu făgăduințele liniștitoare ale Scripturii: „Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, și El te va sprijini” (Psalmii 55:22). „Eu am căutat pe Domnul, și mi-a răspuns: m-a izbăvit din toate temerile mele” (Psalmii 34:4).

Și nu în ultimul rând: „Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:6,7).

Îți mulțumesc, Isus!

Bernadine Delafield


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.