UN BĂRBAT CREDINCIOS

Fiule [și fiică], păstrează cuvintele mele și ține la tine sfaturile mele. Ține sfaturile mele și vei trăi; păzește învățăturile mele ca lumina ochilor.
Proverbele 7:1,2

Era anul 2018 și din nou Ziua Tatălui. Ce bucurie pentru mine să formez numărul bine cunoscut și să aud vocea tatălui meu. Aproape că puteam vedea strălucirea din ochii lui. I-am auzit râsul când mi-a recunoscut vocea. Eu eram al șaptelea copil și știam că el mă iubește nespus, la fel ca pe ceilalți nouă. M-am simțit specială de parcă aș fi fost singura fiică, dar și toți ceilalți erau speciali. I-am transmis urările mele de Ziua Tatălui, recunoscătoare Tatălui din cer, conștientă că harul Său special l-a ținut pe tata în viață până la 103 (curând 104) ani.

Deși era dimineața destul de devreme, îi știam rutina de dimineață: un pahar de apă cu suc de lămâie, un capitol din Biblie, urmat de devoționalul de dimineață și plimbarea de după micul dejun. Timpul pe care tata îl petrece cu Dumnezeu nu este negociabil, chiar dacă l-ar vizita regina. Principiile de bază puse în familia noastră își aveau baza mai întâi în Biblie și apoi erau susținute prin citate pline de inspirație din scrierile lui Ellen G. White.

Împreună cu acea temelie spirituală solidă au venit și lecții de iubire, compasiune, generozitate și toate virtuțile pe care tata le cerea din Cuvântul lui Dumnezeu. Îmbrăcămintea lui este și acum bine gândită, așa că atunci când iese din dormitorul lui, îmbrăcat pentru orice ocazie, toți întorc capul și ochii li se luminează. Cea mai mare bucurie a lui este faptul că toți copiii lui i-au călcat pe urme. Exact cum spune zicala: „Suntem produsul mediului înconjurător.”

Discuția cu tata m-a făcut să mă gândesc la relația lui Isus cu Tatăl Său. El le-a spus ucenicilor lui în Ioan 10:30: „Eu și Tatăl una suntem.” Ei au luat parte împreună la creare și răscumpărare și la întocmirea planurilor pentru univers. Totuși, datorită dragostei și compasiunii Lui, Isus a renunțat la statutul Său și a devenit slujitor, pentru ca noi să ne putem recăpăta statutul de fii și fiice. Isus, Fratele nostru mai mare, știe că și noi suntem un rezultat al mediului din care facem parte. Viața Lui consecventă de rugăciune – prin care cerea puterea Tatălui Său – și viața Sa de slujire este exemplul nostru.

Să sărbătorim Ziua Tatălui în fiecare zi împreună cu Tatăl nostru din ceruri, mulțumindu-I pentru dragostea Sa necondiționată. Sfatul Său pentru noi: „Păzește poruncile Mele și vei trăi.”

Sonia Kennedy-Brown


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.