ISUS, MARTORUL NOSTRU

Adevărat, adevărat îți spun că noi vorbim ce știm și mărturisim ce am văzut și voi nu primiți mărturia noastră.
Ioan 3:11

Eu și vecina mea încercăm să mergem la o plimbare dimineața sau seara ori de câte ori avem ocazia și când vremea este bună în Minnesota. În plimbările noastre facem schimb de idei între noi, slujim, ne rugăm și ne folosim aptitudinile de ascultătoare. Îmi plac plimbările noastre și îmi place că petrecem timp cu Dumnezeu. Într-o zi, după plimbarea de dimineață împreună cu vecina mea, am descoperit că nu puteam deschide ușa de la garajul de acasă. Am încercat să folosesc codul de mai multe ori și nu am reușit. A venit și soțul meu să vadă ce se întâmplă. El a revizuit împreună cu mine pașii pe care i-am urmat încercând să deschid ușa și ce ar trebui să fac data următoare. Ușa s-a deschis. Apoi, împreună cu vecina mea, am pășit spre grădină și am început o discuție despre planta de hibiscus înflorită și despre alte flori din curte. În timpul conversației, soțul meu a plecat împreună cu fiul nostru la magazin și a închis ușa de la garaj. Și el era încrezător că ușa de la garaj urma să se deschidă fără probleme.

Acum sosise momentul să intru. Din nou, tastatura sistemului ușii de la garaj refuza codul. Eram sigură că ușa urma să se deschidă. Dar iată-mă în fața ușii, având aceeași problemă ca mai înainte. Vecina mea se uita la mine cum urmez corect toți pașii pentru introducerea codului, dar fără succes. Am încercat să găsim soluții. Puteam folosi telefonul ei pentru a suna pe cineva, dar nu îmi aminteam numărul de telefon al niciunui membru al familiei. Singura soluție era să stau și să aștept. „Să ne rugăm”, a spus ea. „Doamne, Te rog, deschide această ușă de la garaj!” Din nou am introdus pe tastatură; de îndată ușa garajului s-a deschis. Părea că exact la ultimul cuvânt din strigătul meu după ajutor în rugăciune, Dumnezeu a răspuns. Am rămas fără cuvinte și în aceleași timp fericite.

Nu trebuie să ne îndoim de Isus. El aude și este foarte atent la toate nevoile noastre. Adesea, deși știm că Isus este aproape și ne încredem în El, de ce suntem atât de surprinși de răspunsul Lui rapid? Martorul nostru (vezi Apocalipsa 3:14) a fost prezent la nevoia noastră în acea dimineață și a răspuns rugăciunii noastre. Am făcut o pauză, I-am mulțumit și am adus înaintea Lui alte provocări prin care treceam în acel moment.

Așa cum ne-am reamintit în acea dimineață, Isus poate rezolva orice. El ni se descoperă într-un fel sau altul și este prezent în fiecare situație.

Margo Peterson


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.